https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Saubermacher-Komunala omogočila koristno preživljanje počitniškega časa

09.07.2013 ob 14:00  

Podjetje Saubermacher-Komunala Murska Sobota d.o.o. je kot imetnik osnovnega certifikata Družini prijazno podjetje v okviru svojih aktivnosti na tem področju letos prvič organiziralo poletni tabor za otroke in vnuke zaposlenih.


Namen poletnega tabora Saubermacher-Komunala je bil, da bi otroci koristno preživeli svoj počitniški čas, se na zabaven način naučili veliko novega in se družili s svojimi vrstniki, starši pa ne bi imeli skrbi z varstvom. Namen je bil več kot dosežen, saj so ob zaključku tabora vsi, tako udeleženci kot organizatorji tabora, bili zelo zadovoljni in so že skovali načrte za drugi tabor čez eno leto.

FOTO: saubermacher-komunala.si

Tabora se je udeležilo 11 otrok v starosti od sedem do dvanajst let, ki so se od jutra do poznega popoldneva družili in spoznavali veliko zanimivega. Tako so se vsako jutro zbrali na sedežu podjetja, kjer so opravili zajtrk in se pogovorili o dnevnih aktivnostih. V četrtek so obiskali letališče v Rakičanu in skozi voden ogled slišali veliko zanimivega o športnem, akrobatskem in jadralnem letalstvu, si od blizu ogledali letala Aerokluba Murska Sobota in se nato tudi sami prelevili v modelarje, ko so izdelali vsak svoje letalo, nakar so priredili tekmovanje v spuščanju le-teh. Nato so obiskali Zavod za zdravstveno varstvo Murska Sobota, kjer so si otroci pod mentorstvom tamkajšnjih zaposlenih sami skuhali zdravo kosilo. Kosilu so sledile športne igre v telovadnici OŠ Beltinci, ko so se preizkusili v različnih športnih in štafetnih igrah. Polni vtisov, dobre volje in tudi malo utrujeni so druženje zaključili na sedežu podjetja, kjer so se poslovili, polni pričakovanj za naslednji dan.

V petek je bilo na vrsti potepanje po Goričkem. Po zajtrku so se odpravili na turistično kmetijo Mali raj v Dolence, kjer so si ogledali številne zanimive živali, med drugim tudi alpake in osle ter izvedeli nekaj več o življenju na kmetiji. Sledil je obisk eko-socialne kmetije Korenika v Šalovcih, kjer so se preizkusili v jahanju, se družili z njihovimi prijaznimi živalmi in se sprehodili po zeliščnem vrtu. Potem, ko so se odžejali z osvežilnim domačim zeliščnim sokom, je sledilo kosilo in sladoled v Šalovcih. Da se ne bi po kosilu preveč polenili, so se odpravili v Prosenjakovce, kjer so se na tamkajšnji osnovni šoli spet poigrali in izvedli številne športne aktivnosti. Nato pa je bil na vrsti obisk pri čebelarju Kolomanu Kozicu v Ivanjševcih, kjer so slišali veliko zanimivega o pridnih čebelicah in seveda poskusili med ter si ogledali njihove domače živali. Dan je hitro minil in že je bila pred njimi predzadnja postaja Hodoš. Sprehodili so se do tamkajšnjega jezera in se pogovorili o znamenitostih kraja, nato pa jih je čas že preganjal in so se morali odpraviti na železniško postajo. Vsi polni pričakovanj so se vkrcali na vlak, ki jih je popeljal iz Hodoša v Mursko Soboto, kjer so jih že nestrpno pričakali starši. Vsi polni prelepih vtisov, veseli in zadovoljni, ker so skupaj preživeli dva čudovita počitniška dneva, ko so se hkrati naučili veliko novega, so se s številnimi idejami, kaj bodo počeli na prihodnjem taboru, le še zahvalili drug drugemu in se poslovili.

Vir: saubermacher-komunala.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.