https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Podpis pogodb za izgradnjo kanalizacije v Pristavi, Noršincih in Babincih

Ljutomer, 12.07.2013 ob 12:30  

V Ljutomeru so danes ljutomerska županja mag. Olga Karba in izvajalci podpisali pogodbi za izgradnjo sekundarne fekalne kanalizacije Pristava in izgradnjo kanalizacijskega omrežja za naselji Noršinci in Babinci.


Pogodbe je županja podpisala z direktorjem podjetja Legartis d.o.o. Matjažem Hozjanom in direktorico Komunalnega podjetja Ormož d.o.o. Pavlo Majcen.

Izgradnja kanalizacije v Pristavi

Občina Ljutomer je v letu 2011 naročila projektno dokumentacijo za izgradnjo sekundarne fekalne kanalizacije v Pristavi, katere vrednost je znašala 9.300 evrov, izdelal pa jo je Sever Rudi s.p. iz Stročje vasi. Na podlagi javnega naročila je bilo kot izvajalec gradbenih del izbrano podjetje Legartis d.o.o. iz Lendave. Pogodbena vrednost del znaša 244.172 evrov.

Strokovni in finančni nadzor bo izvajalo podjetje Gradal, Bojan Sekereš s.p. iz Lendave, njegov strošek pa znaša nekaj več kot 4 tisoč evrov. Izdelovalec varnostnega načrta in koordinacije varstva pri delu je podjetje Balvept d.o.o. iz Murske Sobote.

Skupna dolžina predvidenega kanalizacijskega omrežja znaša 2088 metrov. Trasa kanalizacije poteka v cestnem telesu javnih cest. Z gradnjo kanalizacijskega omrežja bo zagotovljena odvodnja in transport odpadnih fekalnih voda iz naselja Pristava na čistilno napravo Ljutomer.

Kanalizacijsko omrežje v Noršincih in Babincih

Občina Ljutomer je projektno dokumentacijo - PGD za izgradnjo kanalizacijskega omrežja za naselje Noršinci in dela naselja Babinci pridobila oktobra 2010, projektna dokumentacija - PZI pa je bila izdelana februarja 2011. Izdelal jo je ATRIJ gradbeni inženiring d.o.o. iz Odranec, stroški dokumentacije pa so znašali 8.223 evrov.

Občina je izvedbo same investicije vključila v proračunsko leto 2013. Investicijski program je bil izdelan marca tega leta. Projekt je Občina v začetku aprila prijavila na povabilo k oddaji načrtov porabe za sofinanciranje občinskih investicij v skladu z 21. členom Zakona o financiranju občine za leto 2013. Vloga je bila uspešno rešena, sklep o zagotovitvi sofinancerskih sredstev je izdalo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Sofinanciranje je možno v višini 100 odstotkov upravičenih stroškov projekta. Med upravičene stroške v predmetnem projektu spadajo stroški gradbenih del in stroški izvajanja strokovnega in finančnega nadzora.

Na podlagi javnega naročila je bilo kot izvajalec gradbenih del izmed petih ponudnikov izbrano Komunalno podjetje Ormož d.o.o. Pogodbena vrednost del znaša 270.580 evrov. Dela bodo končana septembra 2013.

Strokovni in finančni nadzor bo izvajalo podjetje Gradal, Bojan Sekereš s.p. iz Lendave, stroški znašajo 4 tisoč evrov. Izdelovalec varnostnega načrta in izvajalec koordinacije varstva pri delu bo ZEU družba za načrtovanje in inženiring d.o.o. iz Murske Sobote.

Projekt vključuje izgradnjo sekundarnega voda kanalizacijskega omrežja v skupni dolžini 1840 metrov, ki bo priključeno na skupno čistilno napravo Ljutomer. V okviru investicije bo zgrajenih 87 hišnih priključkov, od tega 68 v Noršincih in 19 v Babincih.

Ta projekt vključuje del naselja Babinci, za preostali del je Občina Ljutomer že naročila izdelavo projektne dokumentacije.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.