https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Mura 05 toži Janžo, igralci in trener odhajajo

Murska Sobota, 12.7.2013  

Čeprav bo ND Mura 05 verjetno kmalu ugasnila, aktivnosti še potekajo. Tragikomično, toda resnično, so se podali v tožbo zoper nekdanjega nogometaša Erika Janžo, ker le-ta naj ne bi vrnil opreme.

Mura 05 ima že več kot pol leta blokiran transakcijski račun in milijonski dolg, občni zbor, kjer bi se dogovorili za prihodnosti kluba, pa ni bilo dovolj članov. Trenutno naj bi zbirali sredstva za začetek stečajnega postopka, poroča Pomurje.si, kjer so prejeli dokumentacijo, iz katere je razvidno, da Mura 05 toži Erika Janžo. Kot razlog je med drugim navedeno, da "oprema, ki je bila dana toženi stranki ni majhne vrednosti. Tožeča stranka je toženi stranki v uporabo posodila sledečo opremo: 2 delovni trenirki, 2 potovalni trenirki, 2 torbi, žoge, večjo število majic ter več parov športne obutve. Oprema je ocenjena na vrednost 1,000.00 EUR. V tem znesku je bila tožeča stranka oškodovana".

Janži, ki sedaj za Domžale, še očitajo igranje malega nogometa, kar je imel po pogodbi prepovedano, vse skupaj pa želijo izržiti tri tisoč evrov z zakonski zamudnimi obrestmi.

Cifer postal trener Rakičana, trije igralci v Tromejnik

Medtem pa klub zapuščajo dosedanji akterji. Feri Cifer je prevzel vodenje Rakičana, ki bo tudi v novi sezoni igral v tretji ligi, v tretji ligi pa bodo nastopali še vsaj trije dosedanji igralci Mure - Jaka Šafer, Niko Kisilak in Primož Serešen so prestopili v Tromejnik iz Kuzme. Slednji so se okrepili še z Jernejem Vargo (doslej Tišina) in Janom Zelkom (Beltinci).

Dejan Kurbus je bil ta teden tudi uradno registriran za Zavrč, Damjan Bohar kariero nadaljuje v Mariboru, Mitja Mörec je ponovno šel v tujino in sicer v Kazahstan k klubu Kaisar Kyzylorda, kjer bo soigralec s še enim Pomurcem Borutom Semlerjem.

Tudi še v dveh pomurskih klubih sta še dve spremembi. Denis Vogrinec je iz Ljutomera prestopil v Odrance, Leon Halas pa iz Rakičana v Bistrico.

    Fotogalerija