https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

12. Hidroraid v Bodislavcih

Bodislavci, 15.07.2013 ob 10:00  

V Bodislavcih pri Mali Nedelji je od četrtka do nedelje potekalo že 12. srečanje ljubiteljev Citroenov. Tokrat se je zbralo 115 avtomobilov in 230 ljudi, ki so zraven Slovenije prispeli še iz Avstrije, Nemčije, Hrvaške, Švice in Madžarske.


Ta konec tedna so se na kmetiji v Bodislavcih družili vsi ljubitelji Citroenovih vozil. Njihovo srečanje so poimenovali hidroraid zato, da še posebej počastijo vsa Citroënova vozila s hidropnevmatskim vzmetenjem. Vsa ta vozila se morajo ob startu najprej dvigniti, da lahko speljejo. Iz tega tudi izhaja njihov slogan: »Kaj se tebi tudi dvigne?«.

Njihov hidroraid je največji Raid v Sloveniji (lani se je Raida udeležilo preko 110 vozil). Letošnji Raid (Raid je organizirana turistična vožnja vozil v koloni) je vodil skozi Ormož in Podgorce, s postankoma v teh dveh krajih.

Raid sam je postal znan tudi v tujini in ima že dolga leta tudi mednarodno udeležbo, spisek držav udeleženk postaja iz leta v leto daljši. Prihaja predvsem veliko Madžarov in Avstrijcev.

Zanimivost tega raida pa je, da jih vsako leto zaradi odličnega počutja med njimi obiščeta tudi Michael iz Münchna in najstarejši član njihovega kluba, Franc Kotnik (star 82 let), ki se iz Brežic pripelje s svojo Dyano.

Organizatorji so v glavnem iz Ljutomera, Maribora, Ptuja in bližnje okolice, srečanje pa so popestrili še z zanimivim razvedrilnim programom, ki je vključeval tekmovanje v metanju hidravlične krogle, hoduljarsko delavnico, mini evropsko prvenstvo v nogometu, hidroTek in glasbene večere (karaoke in nastop skupine The Cock Tails).

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.