https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Na spomladanskem roku splošne mature 18 zlatih maturantov pomurskih srednjih šol

16.07.2013 ob 7:00  

Včeraj je državni izpitni center objavil rezultate splošne mature. Spomladanski rok je opravljalo 272 dijakov, uspešnih jih je bilo 265,18 pa jih je postalo zlatih maturantov. Letos se je prvič upoštevala samo ena ocena na višjem nivoju iz tujih jezikov, če je kandidat opravljal maturo iz dveh tujih jezikov na višjem nivoju.

 

Na Gimnaziji Franca Miklošiča so tudi letos dosegli izjemen rezultat. K splošni maturi je pristopilo 128 kandidatov, vsi so jo opravili uspešno. Pohvalijo se lahko s petnajstimi zlatimi maturanti, ki so Belec Tina, Bohar Luka, Bokan Uroš, Fras Kornelija, Havaši Nejc, Karakatič Sanja, Lindič Jure, Marič Gregor, Matjašec Ines, Novak Tjaša, Pergar Mirjam, Premoša Luka, Šadl Matej, Šadl Mitja in Vintar  Staša.

Gimnazija Murska Sobota je dosegla 95,5 odstotni uspeh. V prvem roku je uspešno opravilo 107 od 112 kandidatov, zlati maturanti pa so bili trije. To so Nino Cmor, Melanija Lang in Žiga Kalamar

Na Dvojezični srednji šoli Lendava je splošno maturo opravljalo 20 kandidatov, samo eden je maturo opravil neuspešno, zlatega maturanta niso imeli. Uspešnost je bila 95 odstotna.

Na Srednji ekonomski šoli Murska Sobota je bila uspešnost 92 odstotna, splošno maturo je uspešno opravilo 11 od 12 kandidatov, zlatih maturantov tudi tu niso imeli.

Večina šol je včeraj pripravila tudi svečane podelitve maturitetnih spričeval, ostalim, ki niso uspešno opraviti mature v spomladanskem roku, pa se jim bodo 24. avgusta začeli izpiti jesenskega roka mature.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.07.2013 ob 7:33 maturant gost

      To da je v Ljutomeru 15 "zlatih maturantov" je fajn za videt, ampak kot je znano so vsi ti do tega prišli s pomočjo, ki jo dobivajo od učiteljev tudi med splošno maturo. Nekdo bi se moral najti in trebalo bi raziskati kaj so dosegli ti Ljutomerski "zlati maturanti" ko pridejo na fakse in ni več pomoči s strani prfoksov. Kot sem slišal jih velik procent teh zlatih ne konča faksa ali so zabluzili kje drugje, Tako da s tem ko jim učitelji pomagajo na splošni maturi ne delejo nič v korist njim.

      10 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.07.2013 ob 7:39 gost prfoks gost

      Ja, za ta uspeh se morajo zahvaliti inštriktoron, nej pa njihovin učitelon na šoli. To so jin tudi povedali, pa so bili užaljeni. Glavno ka so naši, s toga brega Mure.....

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.07.2013 ob 14:34 fjgf gost

      Bojte srečni, ka mamo v okolici eno najboljših šol v Sloveniji, nej pa ka jih žalite!!! Tu se vidi trud teh dijakov skozi vsa 4 leta, ki so jih preživeli na toj gimnaziji z veliko mučenja, truda in učenja... Profesori med maturo glih nemrejo kaj pretirano pomagati. Med pisnimi izpiti NIKAK, med ustnimi pa tudi težko... Če pa že pišeš, ka so dijaki GFML-ja dosegli, pridi vsak prvi četrtek v mesci okoli 5 tja, pa ima en nekdanji dijak gimnazije, ki je postal doktor znanosti, predavanje...

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      16.07.2013 ob 14:49 Nejc gost

      Res je, na GFML rešujemo maturo skupaj s profesorji ... Na ustne pa niti šli nismo, so vsem napisali dvajsetko kar tak. Kaj češ, treba se je znajti, brez tega se ne bi mogli kosati z ostalimi pomurskimi srednjimi šolami, ker je konkurenca res huda ...

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      16.07.2013 ob 15:12 aha gost

      @maturant Svoje komplekse zdravi kje drugje. O kakšni pomoči govoriš? Svoj neuspeh ne prelagaj na delavnost, marljivost ter sposobnost dijakov, ki so se trudili skozi celoten učni proces. Tipično za luzerje, katerim morajo ogledalo nastavljati drugi. Uspešnost na maturi pa nima veze s študijem. Na študiju si nula, nihče te ne vpraša koliko točk si imel na maturi. @gost prfoks Kakšni inštrukturji? Vse kar zajema matura se podaja na GFML in marsikateri profesor (skorajda vsi) je pripravljen s tabo tudi glede snovi predebatirati. Ne trdim, da kdo ni imel inštrukcij. Vsekakor pa jih niso imeli maturanti z nadpovprečnimi rezultati (še posebej ne tisti z odličnim uspehom). Nenazadnje na faxih ni inštrukcij, prepuščen si sebi.. Tisti, ki so jih pa imeli pa naj razloge iščejo pri sebi (lenarjenju oz. lastni nesposobnsti...).

      10 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      16.07.2013 ob 16:32 mini gost

      8:7 je za prekmurce v lotmerškoj gimnaziji! :D

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      16.07.2013 ob 21:06 blue gost

      @maturant Tvoje razmišljanje se mi zdi popolnoma absurdno. Vsi ki smo maturo opravljali vemo, kakšnih pravil se morajo držati profesorji pri tem peterodisciplinskem športu, med drugim tudi tega, da se ti kaj hitro lahko zgodi, da dobiš zunanjega ocenjevalca. Sama sem dijakinja GFML in lahko iz prve roke povem, da smo imeli le teh kar veliko, tudi jaz sem imela zunanjega ocenjevalca pri dveh od petih pisnih delov. Hkrati pa dvomim, da nam bo profesor športne vzgoje izračunal kakšno zahtevnejšo matematično nalogo (seveda nikogar ne žalim in ne podcenjujem). Iz tvojega vzdevka sklepam, da si letos opravljal/-a maturo, torej že lep čas guliš šolske klopi in bi se po tolikem času lahko naučil/-a kritičnega presojanja in pa seveda tega, da se iz govoric ne da sklepati na celotno populacijo, kot ti to posplošuješ. Namreč, sama poznam več primerkov uspešnih maturantov naše gimnazije, ki so na faksu uspešni in niso, kot praviš "zabluzili". Konec koncev: kjer je volja, tam je pot in če si oseba zada nek cilj in verjame v svoje zmožnosti, to tudi doseže. Lp

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.