https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

FOTO: Na poletni šoli nogometa NK Čarda kar 98 otrok

Martjanci, 17.7.2013  

NK Čarda Martjanci je v sodelovanju z MNZ Murska Sobota v okviru programa Grassroots tradicionalno izvedla Poletno šolo nogometa 2013, katere se je udeležilo 98 otrok. Otroci, stari od 5 do 15 let se bodo pod vodstvom 15 trenerjev NŠ NK Čarda v šestih dneh poleg novih nogometnih veščin učili še veščin nogometnega vratarja, se kopali v Termah Vivat v Moravskih Toplicah ter seveda urili svoje nogometno znanje na zelo lepo urejenem Športno rekreacijskem centru Martjanci.

Prav tako si bodo udeleženci v okviru Poletne šole nogometa ogledali nogometno tekmo slovenske reprezentance.

Nogometni klub Čarda Martjanci deluje že od leta 1972. Skozi leta je dobil podobo odprtega nogometnega kluba, ki s prostovoljnim in volunterskim udejstvovanjem svojih članov uresničuje poslanstvo kluba in skrbi, da "Nogomet ni le 'lejtanje 22 nourih za enof labdof', to je prijateljstvo, dvigovanje fizičnih sposobnosti in spodbujanje mladih k pozitivnemu razmišljanju v okviru druženja in ukvarjanja s športom."

Otroci prihajajo iz različnih koncev Slovenije, nekateri starši so celo načrtovali letni dopust v skladu s terminom izvedbe Poletne šole nogometa. Otrokom so skozi igro in zabavo v okviru enotedenskih aktivnosti predstavljali, kaj pomeni biti nogometaš in kaj pomeni nogomet kot tak.

Udeležence so razdelili v pet starostnih skupin, za vsako pa so skrbeli po 3 trenerji. Prvi odzivi kažejo, da so bili tako otroci kot starši zelo zadovoljni, velika večina otrok pa bo nadaljevala z aktivnim igranjem nogometa, s čimer je po besedah organizatorjev osnovni namen šole nogometa v Martjancih izpolnjen.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.07.2013 ob 7:28 frane gost

      Kapo dol tem trenerjem, sem se prepričal na lastne oči, pravi volonterji. Baje koristijo svoje dopuste za ta nogometni tabor, delajo pa 00 evra. Malo je takih.

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.07.2013 ob 7:53 tino gost

      Vsaka čast NK ČARDA pa organizatorjen ter trenerjem zelo se trudijo z otroki in so zelo prijazni.Takega kluba in dobrosrčnosti za otroke je zelo malo kapo dol.ČESTITKE

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.