https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Na Hodošu pestro proslavili občinski praznik

Hodoš, 23.07.2013 ob 11:00  

Pretekli konec tedna je bilo na Hodošu zelo pestro, saj so praznovali 14. Občinski praznik Občine Hodoš.

Otvoritev 14. Občinskega praznika je bila že v petek, ko so predstavili preurejeni vaško-gasilski dom Krplivnik z okolico in odprli razstavo slik s fotografskega natečaja.

V soboto je potekala v kulturni dvorani slavnostna seja, ki se ja začela s himno, katero so izvedle KUD Őrség Hodoš. Sledil je slavnostni govor župana ter drugih častnih govornikov in nagovor povabljenih gostov. V nadaljevanju so podelili občinska priznanja, nakar je sledil zaključek slavnostne prireditve z nastopom otroške folklorne skupine KUD Őrség Argyelus in pevke solistke Aleksandre Orosz iz Slovaške.

Nato se je dogajanje preselilo na nogometno igrišče, kjer so domačini pogostil vse prisotne ter se ob športno obarvanem popoldnevu zabavali s skupino Cocktail. Dogajanje je popestrila tudi plesna skupina Hodoš-Vydrany.

V nedeljo se je praznik zaključil na nogometnem igrišču, kjer so se odigrale prijateljske nogometne tekme, za zabavo pa je poskrbel muzikant Lajči.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.07.2013 ob 21:24 ded gost

      Tam na Hodoši majo glavno besedo Madžari Slovenci so tam v manjšini vougri njim krojijo usodo .To je Madžarski praznik nej Slovenski ne mlatite brezi veze nekaj .

      13 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.07.2013 ob 9:52 baba gost

      Ka mislite, ka je v Lendavi kaj inači?

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.07.2013 ob 12:03 gajdaš gost

      Trij lejta nazaj san bil v Rakičani v bolnici .V sobi z menov je bil eden vogrin iz Kapce tak je zejval madžarski na med.sestro zakoj una ne vej madžarski ka un nej Slovenec pa ne vej Slovenski in želij da se njemi gučij v mađarščini .Stari me tak svado ka san nabavo ricinos in san njemi nalejal v čaj ka se je tak ščesal ka je cejli interni smrdo vrag mađarski.Gron naj v njega vdari mijslin ka je že v krtovoj deželi .

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.07.2013 ob 12:40 gorgonzola gost

      Od Pinc pa do Hodoša, celo Goričko, z Soboto ste vsi madžari, pa če vam paše ali nej. SAmo eni so malo bole trdi, drugi Sobota z okolico, pa se sramujejo svojih madžarskih korenin, a vseeno so vougrini, turbaši isto kak v Lenvavaroš. Tak pač je, pa če vam paše ali nej. Amen

      2 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.07.2013 ob 13:36 gost nemadžar gost

      Gorgonzola, ne pijši bedari. Mi znamo, ka smo, če pa ti ne veš. je pa to tvoj problem. Se pa strinjam, da so Madžari preveč oholi, ker imajo preveč pravic. Porabski slovenci so proti njin siromaki. Pa še več pravic bi meli, ka so pa njihovi predniki delali med vojno in v vsej zgodovini Prekmurja pa so pozabili.Prekmurci smo pač strpni in to preveč, sicer nas je pa takše napravila zgodovina. Ne ven tudi zakoj je toj manjšini treba vsak dan na nacionalni TV meti svoje oddaje, ka jih tak samo oni gledajo. Naj majo na svoji lokalni televiziji,pa se naj cejli den gledajo,ali pa madžarske programe gledajo, če jin tak paše.

      8 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.07.2013 ob 14:22 smrt gost

      Bogme Slovenija da dosta več za Madžarske manjšijne kak Madžari .Vse vasij ge so se znaselili za vse pravijo kaje tou njihovo bilo in bo .Naj hujše pa je rejsan tej TV praogram za vougre Mostovi --Hidak gron naj vdari v te program vogrski .

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      24.07.2013 ob 17:16 gorgonzola gost

      Ej, ka takoj vsi palite na provokacijo. Seveda, ka majo preveč praviv, to menda vem, če pa živim med njimi. Dal bi jaz njim balfasz, ne pa vsaki dan odajo na tv. V Lendavi majo več pravic, kak mi Slovenci. Ne vem kam to pelje. Z prejšnim člankom sem hotel povedati, da imam občutek ka nas od Pinc pa do Hodoša hočejo vse pomadžariti, kak v drugi svetovni vojni. Mi pa dovolimo, da porabski slovenci pomalen izginjajo in jih čez nekaj let več ne bo. Niste razumeli moj prejšnji komentar. Ironija. Nekaj bo se moglo na goričkem pa v Lendavskem okraju spremenit glede pravic. Ne morejo meti madžari pri nam kot manjšina več pravic kot Slovenci. Pa tega ni v nobeni drugi državi. Slovenci v Avstriji in Italiji, morajo biti kvečjemu tiho.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      24.07.2013 ob 20:11 Klipan gost

      Ja, seveda, najbojše ka vzemete puške v roke pa se pokoljite med sebof. Kaki idioti, to nemreš verjeti.

      0 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      25.07.2013 ob 12:36 čapat gost

      idioti ste vsi... ka mate prote njin..hahaha čuda ste, mađar-prekmurec-slovenec, vsi smo ljudje!

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      02.05.2014 ob 17:34 polaPOLA gost

      telgo o pznavanje geografije ge je slo pa ge je mađarska!!!!!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.