https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Velika Polana: Letošnji Pomurski poletni festival ponuja še več

Velika Polana, 23.07.2013 ob 16:23  

Kot vsako leto, tudi letos organizatorji polnoletnega Pomurskega poletnega festivala obljubljajo nepozabne prireditve za vse okuse in kar pet dni brez vstopnine.

Na današnji novinarski konferenci so spregovorili Alenka Kejžar, ki je odgovorna za srečanje Evropskih vasi štorkelj, predsednik Društva ŠTRK Slovenija Štefan Jaklin, David Tratnjek, predsednik Mladinskega kluba Velika Polana, ki je organizator tekmovanja Sam svoj čolnar in tiskovna predstavnica Pomurskega poletnega festivala Urška Horvat Ritlop. 

Velika Polana letos gostitelj Evropskih vasi štorkelj 

Deseto Evropsko srečanje vasi štorkelj se bo odvijalo v času Pomurskega poletnega festivala od 7. do 10. avgusta. V to mrežo je vključenih 12 vasi evropskih držav iz Hrvaške, Nemčije, Madžarske, Španije, Romunije, Slovenije, Poljske, Avstrije, Bolgarije, Švice, Turčije in Makedonije.

Vsako leto se predstavniki Evropskih vasi štorkelj družijo in srečujejo v eni izmed vasi štorkelj, letos je vas Velika Polana gostitelj desetega jubilejnega srečanja. V sredo bo sprejem udeležencev na domačiji Miška Kranjca, v četrtek bodo potekale predstavitve predstavnikov in delavnica Prihodnost mreže Evropskih vasi štorkelj, za petek po zaključni debati in slovesnosti pa so organizatorji pripravili ekskurzijo po Pomurju.

Na festivalu tudi glasbene skupine, ki dosegajo vrhunec glasbene kariere 

Na glasbenem področju bodo nastopili Guns Nˈ Roses Real Tribute Band iz Srbije, U2 Real Tribute Band iz Italije, Severina in Modrijani, ki so na vrhunci glasbene kariere, Dejan Vunjak, Rock Partyzani ter stari znanci Ribja Čorba in Srebrna Krila. Nastop Ribje čorbe bo tudi eden izmed nastopov praznovanja njihove 35-letnice delovanja. Predstavile pa se bodo tudi lokalne predskupine: Blue Planet, Fatal Passions, Broken Hearts, Polanski zvoki, skupina Adam iz Ljubljane, Tropik in Marki.

Štrkov športni in kulinarični teden 

Čez cel teden festivala so organizirane tudi raznovrstne dejavnosti. V nedeljo »Fsi klačimo«, ki je namenjena ljubiteljem starodobnih koles in rekreativnim kolesarjem ter ostalim kolesarskim društvom. Naslednji dan bo potekalo balinanje, v torek turnir v malem nogometu in nogometna tekma med predstavniki občin in medijev. V sredo bo kuharsko tekmovanje v kuhanju bujte repe za Guinessov svetovni rekord, kar je nadgraditev klasičnega tekmovanja prejšnjih let. V četrtek bo dan občanov in srečanje upokojencev in kot šport odbojka na mivki. Naslednji dan bo potekalo tekmovanje v kuhanju ribje čorbe, kar tudi soupada z večernim koncertom Ribje čorbe. V Soboto bo že deseto tekmovanje čolnov lastne izdelave »Sam svoj čolnar«, v nedeljo pa bodo zaključili s kmečko olimpijado in senjem domače obrti, starodobnikov, vinarstva ter turizma. Več o tekmovanju in informacijah »Sam svoj čolnar« si lahko pogledate na njihovi spletni strani samsvojcolnar.si ali na facebook strani Sam svoj čolnar.

Lansko leto je festival obiskalo 25 tisoč dnevih obiskovalcev v osmih dneh, letošnja želja je doseči 30 tisoč obiskovalcev. V zadnjih letih so imeli čez 100 glasbenih dogodkov in čez 70 spremljevalnih in športnih prireditev. Organizatorji se trudijo vsako leto pripraviti tak program, da bi zadostili okuse vseh populacij obiskovalcev. Več o festivalu pa si lahko pogledate na spletni strani Društva ŠTRK.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      23.07.2013 ob 16:54 Gost gost

      Jake so van vstopnine, me zanimle keri modrijaš jij je predlagal? 5,99...9,99 smešno :D

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.08.2013 ob 8:09 zlatko erlih gost

      Čestitam vam za vsakoletno pestro in zanimivo dogajanje. Ker si želim obiskati vsaj kakšnega od napovedanih koncertov, morda slabo berem, a v resnici nikjer ne najdem, kdaj se začenjajo koncerti. Sicer pa kar nadaljujte tako!!! Lep pozdrav!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.