https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pomurski vodovod Sistem A: pogodba z izvajalci del že podpisana

24.07.2013 ob 13:00  

Po izvedenih javnih naročilih za izbiro izvajalcev za izvedbo projekta Oskrbe s pitno vodo Pomurja, so včeraj na Občini Črenšovci nosilci projekta podpisali pogodbe z izvajalci del, hkrati pa je sedem občin na območju upravne enote Lendava, združenih v konzorcij Sistema A, sklenilo medobčinsko pogodbo za sofinanciranje izvedbe vseh del.


Gradbena dela dodeljena podjetjem MPP Jedinstvo Sevojno in Legartis

Za izvajanje gradbenih del sta bili izbrani podjetji MPP Jedinstvo Sevojno in Legartis, dela bo nadziralo podjetje Atrij, za obveščanje pa bo zadolženo podjetje Dialog-si.net. »To je pomembno dejanje za vse občane Pomurja, saj bo novi vodooskrbni sistem pomembno pripomogel k učinkoviti, boljši in sodobni oskrbi občanov s pitno vodo,« je podpis pogodb označil Anton Törnar, koordinator projekta in župan Občine Črenšovci. Dodal je še, da so s temi podpisi zaključili osemletni projekt, ki bo seveda v polnosti zaživel po zaključku vseh del. Občine so namreč že 21. januarja leta 2005 skupaj z ostalimi občinami Pomurja in takratnim Ministrstvom za okolje in prostor sklenile pogodbo o izgradnji in obratovanju ter skupnem upravljanju regionalnega sistema oskrbe prebivalstva s pitno vodo Pomurja.

36 milijonov evrov sofinancerskih sredstev

Za projekt Oskrbe s pitno vodo Pomurja – sistem A je z odločbo odobreno sofinanciranje kohezijskega sklada in Republike Slovenije v višini 36 milijonov evrov, razliko do skupnega zneska upravičenih stroškov v višini 12,7 milijona evrov pa bodo sofinancirale občine Črenšovci, Dobrovnik, Kobilje, Lendava, Odranci, Turnišče in Velika Polana ter zakon o razvojni podpori pomurski regiji.

Boljša voda za 24 tisoč prebivalcev

Z izvedbo projekta Oskrba s pitno vodo Pomurja bodo zagotovili dolgoročno varno, kakovostno in zanesljivo vodooskrbo na območju sedmih občin Pomurja, ki predstavlja zaključeno celoto, saj vsebuje izgradnjo vodnih virov, transportnih, primarnih in sekundarnih cevovodov s pripadajočimi objekti, ki bodo osnova za celovitost oskrbe s pitno vodo po zaključku projekta. Na področju oskrbe bodo z izvedbo projekta v sistem oskrbe prebivalstva s pitno vodo priključili novih 37 prebivalcev, skoraj 24.000 ljudi pa bo po izvedbi projekta deležno boljše in varnejše oskrbe s pitno vodo, saj bo nevtralizirana možnost kemijskega ali mikrobiološkega onesnaženja, ki je danes v nekaterih občinah sistema še vedno težava.

Poleg tega bodo s sistemom zagotovili še rezervne vodne količine, izboljšali pretočne in tlačne razmere ter vzpostavili ustrezno organizacijo upravljanja javnih vodovodnih sistemov, ki bo ustrezala sodobnim standardom in zahtevam.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      25.07.2013 ob 9:35 nogometaš gost

      Pomurec cenzurira komentarje, ki govorijo resnico o stanju v Ljutomeru ŽALOSTNO! http://www.pomurec.com/vsebina/18327/V_Ljutomeru_bodo_prenavljali_del_Miklosicevega_trga http://www.pomurec.com/vsebina/18312/Zelena_luc_za_pomurski_vodovodni_Sistem_C

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.