https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

»Zašvicajte« v soboto v Turnišču

Turnišče, 24.07.2013 ob 13:30  

V soboto, 27. julija 2013, bo od 12. ure naprej na igrišču pri OŠ Turnišče potekala športno-rekreativna prireditev Švicanje 2013, ki vse bolj postaja pravi festival športa, ustvarjalnosti in mladinske kulture. Ob športnih igrah v odbojki na mivki, ulični košarki, šprintu na 60 metrov, metanju trojk in izvajanju kazenskih strelov, bodo potekale tudi otroške delavnice, slackline in prikaz igre pandolo. V v koncertnem programskem sklopu bosta nastopili skupini SKEEBEEP in L'amour Fou.


Osrednji del Švicanja 2013, ki ga organizira Klub mladih Turnišče (KMT), so športne igre v odbojki na mivki, ulični košarki, šprintu na 60 metrov in izvajanju kazenskih strelov. V KMT pričakujejo tekmovalce iz širšega pomurskega prostora, prijave pa zbirajo preko spletnega obrazca na svoji spletni strani www.turnisce.net, kjer so na voljo tudi vse dodatne informacije o Švicanju 2013.

Poleg športnega dela projekta bodo KMT-jevci poskrbeli še za otroške delavnice, kjer bodo najmlajši lahko svoji domišljiji prepustili prosto pot. Tudi letos se bo na Švicanju moč preizkusiti na Slacklinu. Gre za atraktivno hojo po elastični vrvi, kjer lahko vsak preizkusi svoje ravnotežje. Dogajanje ob športnih igrah pa bodo popestrili še Prekmurski Pandolaši, ki bodo prikazali igro pandolo, ki je v našem okolju vse bolj priljubljena.

Letošnje Švicanje bo potekalo tudi v večernih urah. Za dobro vzdušje in prijetno druženje bodo poskrbeli SKEEBEEP in L'AMOUR FOU. Mladi fantje iz Zgornje Kungote, ki nastopajo pod imenom Skeebeep, izvajajo raznovrstno glasbeno mešanico med skajem, punkom, dobrim rockom in tudi slovenskimi uspešnicami. L'amour Fou pa so že stari znanci Švicanja in izkušeni glasbeniki iz lendavskega konca, ki preigravajo predvsem rock, disco, blues in funk so dogajanje na Švicanju že pripeljali do vrhunca. Letošnji skupini na Švicanju bosta nedvomno poskrbeli za vročico sobotne noči 27. julija, KMT pa obljublja, da bo vse obiskovalce v tej poletni vročini hladil z mrzlo pijačo.

Klub mladih Turnišče Švicanje organizira osmo leto zapored. Projekt tako postaja tradicionalen in se je dobro prijel tako v domačem kot tudi v širšem pomurskem okolju. V Klubu mladih Turnišče se že vse od nastanka leta 1999 združuje mladina iz Turnišča in bližnje okolice. Poudarek Kluba mladih Turnišče je na mladinski kulturi, informiranosti mladine v občini, povezovanje z drugimi mladinskimi organizacijami ter prirejanje kulturnih in športnih prireditev za mlade in ostale občane.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.