https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

POLITIKA

Na izredni seji občinski svetniki prižgali zeleno luč fokovskemu vrtcu

Moravske Toplice, 27.07.2013 ob 13:15  

Svetniki občine Moravske Toplice so se minuli četrtek dobili na izrednem zasedanju. Po sprva le eni in edini točki dnevnega reda, spremembi sistemizacije v JVVZ Vrtci občine Moravske Toplice, s katero bi se tudi v novem šolskem letu odvijala dejavnost varstva otrok v enoti Fokovci, so na sami seji dodali na dnevni red še potrditev investicijskega načrta za B krak pomurskega vodovoda in točko.

Vrtec Fokovci vsaj še prihodnje leto ne bo zaprl svojih vrat

Razpravo svetnikov, ki so odločali o spremembi sistemizacije v JVVZ Vrtci občine Moravske Toplice, so spremljali tudi nekateri starši otrok, ki so lahko po koncu glasovanja  zadovoljni zapustili občinsko zgradbo, kajti s spremembo pred mesecem dni sprejete sistemizacije je program varstva v enoti Fokovci postal resničnost tudi v šolskem letu 2013/14.

K ponovnemu odločanju je odtehtalo srečanje župana s starši, še bolj pa dejstvo, da so starši v fokovsko enoto vpisali še enega otroka tako, da jih bo sedaj 11, kar pa je še vedno 8 manj od normativa. Vodstvo Vrtcev občine Moravske Toplice je staršem 16. otrok, ki gravitirajo na fokovski vrtec poslalo pisno vabilo s prošnjo, da vpišejo otroke. Tudi tokrat odziva ni bilo. Do naslednjega šolskega leta bo treba storiti nekaj več pri animaciji staršev, se z njimi osebno pogovoriti, da  otroke vseeno vpišejo v  vrtec, je ena od misli občinskih svetnikov. Sicer bo že prihodnje leto pred njimi podobno težka, morda celo težja odločitev kot letos. Podatki o rojstvih  za ta okoliš prihodnje leto kažejo le 4 otroke v starosti od 1–6 let.

Kmalu podpis pogodbe za pomurski vodovod kraka B

Svetnike je župan Alojz Glavač obvestil, da so na koordinaciji županov kraka B Pomurskega vodovoda, ki zajema 9 goričkih občin, ter Mursko Soboto, Tišino in Beltince potrdili investicijski program. Z javnim razpisom preko državnega portala so izbrani že tudi  izvajalci in podizvajalci, podpis pogodbe pa naj bi se zgodil 5. avgusta 2013. Občina bo nadaljevala formalne in vse potrebne aktivnosti pri realizaciji projekta vrednega 49 milijonov evrov. Od tega odpade na našo občino okrog 8 milijonov evrov. Rok izgradnje te faze vodovoda je 22 mesecev po podpisu pogodbe.

Država ponuja občini nekdanji prehodni dom za tujce v Prosenjakovcih

Pod točko razno je župan seznanil občinski svet, da Ministrstvo za notranje zadeve RS ponuja občini Moravske Toplice v last in posest zemljišča in objekte nekdanjega prehodnega doma za tujce v Prosenjakovcih. Neodplačno seveda, vendar bo občina objekte prevzela šele takrat, ko se bo zanje našla primerna vsebina. Zato je župan Glavač svetnike pozval, da  s svojimi predlogi o možnih vsebinah čim prej seznanijo občinsko upravo.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.07.2013 ob 19:36 realist gost

      To,kaj se dogaja v občiniM.Tplice je pravi cirkus-brez pravega vodstva.Nekaj mamic in nekaj svetnikov je občino zavestno porinilo v več kot 120 000 evrov letno izgubo.Vse to je zavestna korupcija .Namerno oškodovanje obcine za tako velik znesek presega vse meje in tu bi morala ukrepati tozilstvo.Naj povem,da za najnujnešepotrebe ni denarja,tu pa kljub računovodskemu izkazu zapravljajo velike vsote.Poleg tega pa ti otroci ne dobijo tega,kar bi lahko dobili v novem vrtcu.ki bo odprt v septembru.Naj zaključim: župan je kazensko odgovoren za namerno nepravilno rabo občinskega denarja in nevem,kako si lahko dovoli,da ga izsilijo v koruptivno dejanje in me zanima,kateri sklep bo v veljavi,saj sta dva-eden ukinja -drugi pa dopušča delovanje vrtca kljub velikanski izgubi.Kdaj bo pravdi zadosčeno? So politične točke plačilo -vprašanje je le kdo jih dobi.Glavač gotovo ne,sa koruptivnega in neodločnega župana ne potrebujemo.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.07.2013 ob 8:15 Charlie gost

      Popolnoma neresno in neodgovorno se obnašajo občinari povsod. Vprašanje pa je, ali se sploh zavedajo svojih odločitev. V tem primeru, mislim, da ne. Enostavno ne razumejo, v čem je smisel njihovega odločanja.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.07.2013 ob 21:04 Beno gost

      Strinjam se zvama, Đuro, Dajč, Tibiji, največji drekači in čekači, ki gledajo samo za svojo rit.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.07.2013 ob 17:42 vrtec gost

      žal so ostali svetniki, ki so prej glasovali za zaprtje, sedaj glasovali drugače, ker so bili šikanirani s strani posameznikov in deležni norčevanja in groženj

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.