https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vojaki v Murski Soboti še nekaj časa brez nove "štalce"

26.10.2010 ob 15:05  

Minilo je že skoraj leto od pol, odkar se je nazadnje govorilo o usodi vojašnice v Murski Soboti. Takrat je obrambna ministrica Ljubica Jelušič dejala, da denarja za gradnjo nove vojašnice ni in da se mora prej prodati stara vojašnica. Stanje se v tem času ni nič spremenilo.

Čeprav je v Srednjeročnem obrambnem programu 2007-2012 zapisano, da bo do leta 2012 v Murski Soboti na novi lokaciji Berek izgrajena nova vojašnica za potrebe namestitve enote do ravni bataljona, pa tega ministrstvo za obrambo ne zagotavlja stoodstotno.

Najprej je treba prodati staro, da bodo gradili novo

»Obstoječo vojašnico moramo v naslednjih letih prodati oziroma za njo pridobiti ustrezno nadomestilo, sicer ne bomo mogli pristopiti k izgradnji nove vojašnice Berek,« pojasnjujejo na obrambnem ministrstvu in dodajajo, da bodo naročili cenitev obstoječe vojašnice za pripravo predloga prodajne pogodbe, skladno z Zakonom o stvarnem premoženju države, pokrajin in občin. Novi morebitni upravljavec nepremičnine bo torej moral zagotovil nadomestilo v višini ocenjene vrednosti obstoječe vojašnice.

Pot do nove vojašnice je še dolga, predvsem pa odvisna od države

Gradnja vojašnice Berek je odvisna tudi od začetne pripravljalne faze in faze načrtovanja, kjer se z investicijsko dokumentacijo preverjajo namen, cilji, izvedljivost in upravičenost investicije. Občinski podrobni prostorski načrt skupaj pripravljata ministrstvo in Mestna občina Murska Sobota, po zagotovilih ministrstva pa investicijski projekt v začetni pripravljalni fazi poteka skladno z zastavljenimi cilji v okviru Srednjeročnega obrambnega programa.

Ko bo sprejet odlok OPPN na mestnem svetu, bodo sledili postopki za pridobitev gradbenega dovoljenja, izdelati pa se bo moral projekt za izvedbo in investicijska dokumentacija. A vse to bo zaman, če ne bo zagotovljenih sredstev iz državnega proračuna.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. cvetko
      02.11.2010 ob 20:47 cvetko

      Jebeš vojsko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.