https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Ali gasilci morajo biti vedno vsemu kos?

29.07.2013 ob 11:39  

V noči iz sobote na nedeljo 27.7 na 28.7  je padlo veliko drevo Javorja  čez cesto Orehovci-Orehovski Vrh v bližini domačije Pintarič na Orehovskem Vrh št. 1. Gasilci PGD Orehovci so bili o tem dogodku obveščeni in alarmirani okrog 7. ure zjutraj, da je treba nemudoma odstraniti podrto drevo , ki je padlo čez celotno cestišče. Sprožile so se polemike, ali so morali to delo opravili gasilci, ali bi jo morala izvršiti pristojna služba, ki je zadolžena za ceste in varnost na njej.


O dogodku se ne bi pisalo ,če se ne bi porajala nekatera vprašanja . Poveljnik PGD Orehovci Vinko Pintarič se sprašuje ali so res vedno gasilci tisti ljudje , ki opravijo delo najceneje oz. zastonj? Ali res treba izkoristiti gasilca za vsako opravilo, če prav bi jo lahko sam?  Če prav, bi tokrat to delo moralo opraviti pristojna služba, ki je zadolžena za ceste in varnost na njej. Tokrat ni šlo za elementarno nesrečo neurje ali kaj podobnega za kar so prostovoljni gasilci poklicani, da takrat opravijo nalogo.  Dežurni , ki je klical iz centra za obveščanje Murska Sobota je povedal, da bi težko dobil koga iz pristojne službe, posebej še ker je bila nedelja, da bi odstranil podrto drevo, zato so bili mnenja, naj kar gasilci opravijo to nalogo.

 Vse kakor pa gre za malomarnost lastnika tega gozda in drevesa , da ne ukrepa že prej kot pa pride do neljubega dogodka. Že v lanskem letu se je na istem mestu odlomila večja veja , ki je padla na cestišče, takrat jo je odstranil s traktorjem sosed Borut Hamler. Na samo cestišče pa še grozljivo visita dve veliki drevesi , ki kažeta da bosta ob prvem neurju ali močnejšem vetru padli na cestišče, ali pa kar tako kot je padlo to drevo pod težo listja in bujne rasti , ter nagnjenosti na cesto.

Upamo da takrat ne bo treba poročati o kakšnem tragičnem dogodku, pristojni službi in lastniku pa naj bo v opomin in opozorilo, bolje preprečevati , kot pa iskati krivca ob nastali situaciji. Gasilci iz PGD Orehovci pa si zaslužijo po mnenju Marjana Slaviča pohvalo za opravljeno nalogo , ki so jo nesebično opravili, čeprav je bila nedelja.

Foto in tekst: Marjan Slavič

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.07.2013 ob 13:17 Darja gost

      Malomarnost lastnikov je vse graje vredna. Ne glede kje so. Srečo imajo, da na njih ne pade kaj...PGD-ji pa naj lastniku, kadar se ve kdo je, izstavi račun. Če ga noče poravnati pa naj mu predočijo srečanje z inšpektorjem. V občinskih odlokih piše jasno v poglavju o Javem redu in miru - člen - kaj ogroža zdravje in življenje ljudi, pa jih naj stisnejo pristojni s te plati.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.07.2013 ob 19:55 Darja gost

      Tisti, ki je obrnil puščico navzdol - v vednost: rešila sem življenje 5 letnemu dečku, ker sem ga imela priložnost potegniti pred letečo vejo iz igrišča. Lastnica pa 6 let ni ukrepala, ne MOP, nihče. Potem je policija na podlagi Odloka o javnem redu in miru v katerem je navedeno, da so lastniki zemljišč dolžni zagotoviti z urejanjem svojih parcel in zemljišč neogožujoče gibanje za varstvo zdravja in življenje (nekako tako) ljudi.Tukaj vas lahko stisnejo še preko cest javnega značaja! Takrat se je baba zmigala, da z motorko podre razpadajoči vrbi, ki sta lomastili leta in leta okoliške parcele - skupaj z otroškim igriščem v naselju! Avto, jebi ga. Fasada, jebi ga...Ko pa reešiš otroka pred sulico veje zaradi lenobe in arogantnosti - hvala. Kdorkoli in kjerkoli že je: upam, da ne bo kdaj nikomur kaj Hudega! Konec koncev, vsak sosed ima motorko tam. Pa tudi težko jim ni! LJ je nekaj drugega! Dobre volje ljudje in pameti.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.