https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurske nevladne organizacije imajo "mecena"

27.10.2010 ob 0:28  

Lokalna razvojna fundacija za Pomurje (LRF) je v minulih dveh letih v okviru projekta Regionalnega stičišča nevladnih organizacij Pomurja vzpostavila številne brezplačne projekte, ki nudijo oporo regionalnim nevladnim organizacijam (NVO). Skupna vrednost projektov je znašala čez 275 tisoč evrov.

Projekt Regionalnega stičišča nevladnih organizacij Pomurja, ki je preko Ministrstva za javno upravo sofinanciran s strani Evropskega socialnega sklada, pomeni vlaganje v razvoj nevladnega sektorja.

Sedež LRF za Pomurje je v Martjancih, vzpostavljene imajo še enote v Ljutomeru, Gornji Radgoni in Lendavi

Brezplačna pomoč nevladnim pomurskim organizacijam

Projekt je v prvi vrsti namenjen razvoju in delovanju nevladnega sektorja v Pomurju, kar pomeni, da so prioritetne ciljne skupine NVO-ji na območju Pomurja. »Osnovni cilj oziroma rezultat je nadaljevanje dela regionalnega stičišča, s sistemom brezplačnih storitev za NVO-je in delovanjem podpornega okolja, kot institucije, ki spremlja in sodeluje pri razvoju NVO-jev ter izvedba pilotni regionalnih akcij, ki terjajo nacionalne spremembe z dolgoročnimi učinki na nevladni sektor,« pravijo v LRF.

Njihove storitve koristila četrtina pomurskih nevladnih organizacij

Kot glavne rezultate minulega obdobja izpostavljajo vzpostavitev regijskega registra NVO-jev, njihovega informiranja in medsebojnega sodelovanja, zagotavljanja podpornih storitev, različna svetovanja ter podpore pri prepoznavnosti in promociji NVO-jev.

V okviru projekta Regionalnega stičišča nevladnih organizacij Pomurja so tako pomurskim nevladnim organizacijam brezplačno vzpostavili 20 spletnih strani, 25 so jim brezplačno uredili promocijske oddaje, vzpostavili so bazo več kot 300 nevladnih pomurskih organizacij, itd. Njihove podporne storitve je v minulih letih koristilo 412 nevladnih organizacij, kar znaša četrtino vseh, ki delujejo v Pomurju.

V LRF dodajajo, da so se na projekt, ki so ga uspešno izpeljali v minulem obdobju, prijavili tudi letos.

 

 

 

 

Več o LRF za Pomurje najdete na njihovi spletni strani www.lrf-pomurje.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.