https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Ljutomeru se obeta pestro dogajanje ob praznovanju občinskega praznika

Ljutomer, 01.08.2013 ob 7:00  

Na včerajšnji novinarski konferenci v ljutomerski mestni hiši so županja Občine Ljutomer Olga Karba in soorganizatorji predstavili program 57. Občinskega praznika Ljutomer, ki bo potekal od 3. do 10. avgusta s številnimi prireditvami.


V soboto  se prične otrvoritveni dan  s pričetkom nogometnega turnirja v spomin na Jožeta Lebarja, kmečko tržnico, likovno razstavo, uradno otvoritvijo in za konec koncert glasbene skupine Magazin. V nedeljo dan konjskih moči, ponedeljek dan društev, kjer bo med drugim potekal tudi posvet o razvoju turizma na območju Krajinskega parka Jeruzalem. V torek dan v parku I. slovenskega tabora, ki se bo pričel najprej s čitalnico pod 100-letnimi hrasti in med drugim tudi predstavitev e-knjižnice.

V sredo občina na prostem z dnevom oprtih vrat na Letnem kopališču Ljutomer, novinarsko konferenco, zabavne kopališke igre… . V četrtek Občina in gospodarstvo s pričetkom okrogle mize: Kakšna bo prihodnost podjetništva in obrtništva, ter obeležitev 45-letnice Območne obrtne zbornice Ljutomer. V petek bo potekal Taborski dan. In v soboto Sejemski dan s pričetkom Prleškega sejma po celen Lotmerki, postavitvijo klopotca, končali pa bodo s 5. Malonedeljska konjenica – vseslovenski pohod konjenikov.

Dogodki bodo potekali  na petih lokacijah in sicer:  glavni trg, park, mestna hiša, kopališče in hipodrom.

V tednu, ko občina praznuje, je občankam in občanom na voljo:

-       da si kot novi člani Splošne knjižnice Ljutomer pridobijo brezplačno enoletno članarino;

-       da si v Muzeju Ljutomer brezplačno ogledajo vse muzejske zbirke;

-       da si kot novi abonenti zagotovijo po znižani ceni abonmajsko vstopnico za 5 predstav v Žlahtnem abonmaju.

Na prireditvene dogodke je vstop prost, razen v nedeljo kasaške dirke.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.08.2013 ob 10:16 9up gost

      A bo med gosti tudi najboljši manager v državi, vaš cenjeni Zoki, gospa je že bila njegova gostja.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.08.2013 ob 12:09 7up gost

      Kakšna elita na čelu z županjo. Da te kap. Dva sta vmes, ki vlečeta mastno plačo in ne naredita nobene koristi. V TIC bi tudi lahko dali koga, ki bi vsaj poznal kakšno stvar v Lotmerški okolici, da ne bi pred tujci listal po prospektih in bral stvari, ki si jih turist lahko sam prebere. Kaj je mogoče Tonček zraven, da poplača svoj dolg?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.