https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Pomagajmo Aljoši Škaperju z zbiranjem zamaškov

Murska Sobota, 02.08.2013 ob 8:00  

Aljoša Škaper, 27 letni mladenič iz Murske Sobote, se je pred nekaj meseci hudo ponesrečil ter si pri tem zlomil hrbtenico. Takoj po nezgodi je bil hospitaliziran v bolnišnico, po dveh tednih so ga nato transportirali iz bolnišnice v Bratislavi v UKC Ljubljana, sedaj pa počasi zaključuje rehabilitacijo v Soči v Ljubljani. Poškodba hrbtenice je precej resna, trenutno je hrom od pasu navzdol. Sedaj se privaja in uči živeti življenje invalida. Sam ostaja pozitiven in srčno upa, da bo enkrat spet stal na svojih nogah.

V znak njegove podpore so njegovi najožji prijatelji ter družina že organizirali dobrodelni piknik z namenom zbiranja sredstev, da si bosta s punco lažje ustvarila udobno in prijazno življenjsko okolje z vsemi potrebnimi medicinskimi pripomočki. Piknik je bil več kot uspešen, saj se ga je udeležilo veliko število njegovih prijateljev in ljudi z velikim srcem, ki so pokazali dobro voljo in pomagali na vse možne načine.

Pred kratkim pa so Aljoševi prijatelji in družina sprožili še akcijo zbiranja plastičnih zamaškov. Gre za vse vrste zamaškov, ki imajo oznako PP ali PE oz. znak za reciklažo. To so recimo zamaški od: sokov, vode, mleka, tekočih jogurtov, čokoladnih namazov, šamponov, gelov za tuširanje, lakov za lase, deodorantov, tekočih pralnih praškov in čistil, mehčalcev, zdravil,...Vsi ti zamaški so narejeni iz posebne plastike, ki jo je možno reciklirati. Zbrane zamaške bo odkupilo podjetje MPI reciklaža, denar od zamaškov pa bo Aljoša lahko porabil za nakup medicinskih pripomočkov. Tona zamaškov stane 300 EUR, zato šteje vsak zamašek, ki ga ne odvržemo v smeti. Akcija že uspešno poteka in zbralo se je že veliko število zamaškov. Zbirno mesto, kamor lahko dostavite zamaške, pa se nahaja  v Mercatorjevi trgovini na Kroški ulici v Murski Soboti.

Pokažimo veliko srce in z marljivim zbiranjem zamaškov spodbudimo tudi vse druge, da ne bodo zamaške odvrgli v smeti, saj je vsak še tako majhen zamašek za nekoga še kako pomemben.

 

    Fotogalerija