https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V Mekotnjaku kljub vročini uspele šaljive igre

05.08.2013 ob 8:30  

Krajevna skupnost Stara Cesta, katero poleg istoimenskega kraja, sestavljata še vasici Mekotnjak in Desnjak, je to nedeljo organizirala že dvanajste šaljive igre ali rimske igre.

Na robu gozdička je Rimsko gomilno grobišče, ki ga je leta 2008 občina Ljutomer z odlokom razglasila za zaščiten arheološki spomenik. V zgodovinskih virih zasledimo podatek, da je v Mekotnjaku šest rimskih gomil, tri pa so nepoškodovane in lepo vidne. TD Stara Cesta je leta 2008 s tablo označilo arheološki spomenik in začelo urejati okolico. Šaljiv vaški grb je jež.

Društvo vsako leto organizira kar nekaj prireditev in dogodkov, kot so: Pustna povorka po vasi, Velikonočni pohod na Runeč, Prvomajski pohod na Jeruzalem, Sodobne rimske igre, Bučarija, Miklavžev pohod s svetilkami in baklami ipd. Te dni so se tam odvijale 12. sodobne rimske igre. Poleg zabave ter druženja vseh krajanov in njihovih gostov in položitve 10. kamna v rimsko cesto, so pri gasilskem domu v Mekotnjaku potekale zanimive sodobne rimske igre - šaljive igre za otroke in odrasle. Zaradi ekstremno visokih temaparatur udeležencev letos ni bilo v takem številu, kot prejšnja leta, najpogumnejši pa so vendare vztrajali in se zabavali. Tekmovali so v zabavnih igrah, kot  so npr. metanje kamna-stene z rame, skakanje v žaklju, ipd.  

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.