https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

To nedeljo kolesarski maraton po Prlekiji

Radenci, 08.08.2013 ob 8:00  

Kot že vrsto let, pripravlja Kolesarska sekcija Športnega društva Radenci v mesecu avgustu dve osrednji rekreativni kolesarski prireditvi v Pomurju in Sloveniji. Že v nedeljo bodo kolesarji poganjali pedala po Prlekiji.

Na včerajšnji tiskovni konferenci so podrobneje predstavili dve osrednji kolesarski prireditvi, ki sta po številu udeležencev med največjimi v Pomurju in Sloveniji. Lani se je obeh prireditev udeležilo skupno nekaj čez 1000 kolesarjev, letos upajo na še večjo številko, so pa znižali tudi startnino.

18. rekreativni kolesarski maraton po Prlekiji 2013

Že to nedeljo, 11. avgusta 2013, ob 10. uri bo start 18. rekreativnega kolesarskega maratona po Prlekiji - BIOTERME Mala Nedelja.

Na razpolago bodo tri dolžine prog:   

družinski maraton 22 km – povsem ravninska proga, primerna za družine in starejše  

mali maraton 43km –  proga z dvema vzponoma   

veliki maraton 63 km – proga s tremi vzponi

Startnina je napram lani nižja in znaša 15 €, vsi udeleženci z vplačano startnino in prevoženimi kilometri pa bodo dobili: kolesarske rokavčke Radenska IN, brezplačne napitke Radenske na okrepčevalnicah in startno ciljnem prostoru, topli obrok na cilju in brezplačno kopanje v kopališču Bioterme Mala Nedelja na dan maratona.

33. RKM Tri srca Radenci

Tokrat že 33. rekreativni kolesarski maraton TRI SRCA Radenci pa bo na sporedu v nedeljo 25. avgusta, s startom ob 10.00 uri izpred Lovskega doma v Radencih.

Tudi tukaj bodo imeli kolesarji na izbiro več prog :

-          mali maraton na 27 km (2 vzpona)

-          maraton »Tri srca brez mehurčkov« na 54 km (4 vzponi)

-          maraton Treh src na 70 km ( 7 vzponov)

Startnina znaša 15 € , v predprijavah do 18. avgusta pa 12 €. Prijave bodo na dan prireditve v startno ciljnem prostoru mogoče med 7.00 in 9.45 uro.

Vsi bodo za prevožene kilometre dobili kolesarske rokavčke Radenska IN, brezplačno kopanje v Zdravilišču Radenci na dan maratona, brezplačne napitke na okrepčevalnicah in v startno-ciljnem prostoru, topli obrok na cilju. Organiziran bo tudi bogat srečelov, katerega glavna nagrada bo kolo.

Podrobnejši podatki so na volji na naslovu  http://www.kose-radenci.si/ ali na GSM 031 353 645, 031 706 536

Na obeh prireditvah organizatorji priporočajo nošnjo kolesarskih čelad!

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.