https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Bo malo delo prineslo referendum?

28.10.2010 ob 11:27  

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) je že v prvem dnevu zbrala že več kot 2.500 podpisov, potrebnih za začetek postopka za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma o Zakonu o malem delu (ZMD).

Študenti zbirajo podpise v vseh univerzitetnih središčih, v prihajajočem koncu tedna pa nameravajo zbiranje podpisov nadaljevati tudi po lokalnih okoljih. »Z odzivom študentov na terenu smo zelo zadovoljni, saj je nezadovoljstvo s sprejetim Zakonom o malem delu resnično veliko. Z zbiranjem podpisov nameravamo nadaljevati vse do konca zakonsko določenega roka,« je povedala Katja Šoba, predsednica ŠOS.

Referendum, za katerega se študentje borijo, bi Slovenijo stal nekaj milijonov evrov

»Resnično upamo, da nam uspe preprečiti socialno bombo v Sloveniji, na kar opozarjamo že več kot leto dni. Z zakonom o malem delu bi se ravno položaj nas mladih najbolj poslabšal in naredili bomo vse, da zakon v praksi ne bo zaživel,« še dodaja Katja Šoba.

Po mnenju ministrstva za delo, družino in socialne zadeve je referendum legitimna oblika izražanja. A kot pravijo na ministrstvu, se poraja vprašanje, ali je z vidika stroškov in davkoplačevalskega denarja, ki bi ga bilo potrebno zagotoviti za izvedbo referenduma, tudi upravičen. Na ministrstvu so tudi zavrnili vse očitke ŠOS-a glede višine sredstev za državne štipendije. Zatrjujejo, da jih bo odslej bistveno več. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.