https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Vse je nared za MIKK LAN #7

MIKK, 09.08.2013 ob 15:00  

V soboškem gradu je že vse nared za začetek tridnevnega MIKK LAN #7 partyja. Na njem se bo deset ekip pomerilo v računalniški igri League of Legends.

 

Na dogodek se je prijavilo deset ekip iz celotne Slovenije, vsaka ekipa pa šteje pet članov. Med igralci smo opaziili tudi nekaj predstavnic nežnejšega spola, starost igralcev je med 16-23 let. Tekmovanje bo trajalo vse do nedeljskega večera, ko se bo odigral finale. Sodelujoče čakaj veliko privlačnih nagrad, nagradni sklad pa znaša več kot 2.500€, je povedal organizator dogodka Samo Zavašnik iz Društva za elektronske športe Spid.si. Vsak udeleženec je prinesel svoj računalniški komplet, kar pomeni 50 računalnikov, tako da bo dogajanje v vsakem primeru zelo vroče. Gledalci bodo lahko dogajanje spremljali v živo prek spleta, na naslovu www.spid.si ali na velikem platnu na grajskem dvorišču.

Za razliko od prejšnjih let, ko so se tekmovalci pomerili v strelskih in športnih igrah, se bodo letos pomerili le v eni igri, League of Legends. To je moštvena igra, kjer se dve ekipi postavita ena proti drugi, cilj pa je uničenje nasprotnikovega središča (Nexus). Po vsem svetu jo igra več kot 30 milijonov ljudi, tudi do 5 milijonov na dan, turnir v Šanghaju je po spletu spremljalo kar 18 milijonov gledalcev. Je igra, ki se je v tujini že dodobra razvila v e-šport, nagradni sklad za drugo sezono je recimo znašal kar pet milijonov dolarjev. Igrajo jo dobesedno po vseh kontinentih sveta, tudi pri nas. V Sloveniji sicer velja prepričanje, da so računalniške igre za otroke, kar pa je daleč od resnice. O tem pričajo podatki iz tujine, ameriško zunanje ministrstvo je namreč prvič v zgodovini odločilo, da lahko tuji profesionalni igralci, ki bi se želeli preseliti v ZDA, v ta namen zaprosijo za vstopno vizo za profesionalne športnike. S tem se je profesionalno igranje iger približalo pravemu športu.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      09.08.2013 ob 17:09 diamond gost

      esports,fuck yea !

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      09.08.2013 ob 18:54 nokomnt gost

      pa od kdaj je LOL igrca neki stvori se koljejo zaradi enih kipcev ma dejte no

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      09.08.2013 ob 20:47 lolgeek gost

      Te mi pa povej eno igrico.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.