https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Petišovcih bodo obnovili tri mokrišča

Petišovci, 13.08.2013 ob 8:00  

V okviru projekta WETMAN – ohranjanje in upravljanje sladkovodnih mokrišč v Sloveniji se začne obnova  vodnih življenjskih prostorov treh mrtvic reke Mure na območju vasi Petišovci in Petišovskega jezera pri Lendavi. Po obnovi bo eden od šestih oživljenih mokrišč habitatov v območju Nature 2000 v Sloveniji.

Naročnik in koordinator je Zavod za varstvo narave. Družba Pavčnik, Nizke gradnje, bo posekala odvečno zarast, odstranila mulj in polovila tujerodne invazivne vrste ribe z namenom ponovne vzpostavitve življenjskega prostora za ogrožene rastlinske in živalske vrste in izboljšanja hidroloških razmer, poroča časnik Večer. Tako bo eden najpomembnejših in najbolj ogroženih habitatov v Sloveniji revitaliziran in bo prispeval k izboljšanju lokalnega gospodarstva in turistične infrastrukture. Celotna vrednost projekta, ki bo na vseh področjih trajal do februarja 2015, je 20,14 milijona evrov, od tega polovico sofinancira EU. Vložek aktivnosti bo znašal na šestih pilotnih območjih okrog 700 tisoč evrov, ter zagotovil šest novih delovnih mest.

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.