https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Cesto v Hrastje Moti bodo obnovili do konca meseca

Radenci, 14.08.2013 ob 12:30  

Danes so v prostorih Občine Radenci podpisali gradbeno pogodbo za Modernizacijo JP 844681 Hrastje Mota – Murski Vrh. Cesto, ki je po besedah župana Rihtariča v najslabšem stanju v občini, bodo do konca avgusta obnovili oziroma preplastili.

Direktor Cestnega podjetja Murska Sobota Jožef Dominko in župan Občine Radenci Janez Rihtarič sta danes v prisotnosti podžupana Janeza Konrada in direktorice občinske uprave Mojca Marovič podpisala pogodbo, s katero se CP Murska Sobota zavezuje, da bo do 31. 8. 2013 preplastila cesto Hrastje Mota – Murski Vrh v dolžini 1350 metrov. Celoten projekt stane dobrih 113.000 €, za kar so v celoti pridobljena sredstva iz državnega proračuna. Kot je povedal župan Janez Rihtarič, z Cestnim podjetjem Murska Sobota veliko sodelujejo in zato verjamejo, da bo delo dobro narejeno ter v predvidenem roku tudi dokončano.

Direktorica občinske uprave Mojca Marovič je pri tem še dodala, da gre za državna sredstva, za katera se v začetku leta na nek način ve da bodo na voljo, vendar jih je potrebno upravičiti s projektom, za katerega morajo biti izpolnjeni določeni pogoji oziroma se morajo sredstva porabiti za gradnjo javne infrastrukture za širši družbeni pomen. Pogoj je tudi, da občina skozi leto črpa in koristi vsa ostala, iz evropskih skladov pridobljena sredstva.

Do konca meseca dokončane tri investicije

Poleg te investicije, se bosta v Občini Radenci konec avgusta predvidoma zaključili še dve, in sicer izgradnja doma za medgeneracijsko druženje z spremljajočo infrastrukturo v Boračevi (izgradnja pločnika in obnova Lovskega doma) in izgradnja doma za medgeneracijsko druženje v Hrastje Moti (obnova oziroma dokončanje gasilskega doma, ob domu pa se bodo zgradila otroška igrišča in nadstrešnica)

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.08.2013 ob 17:01 xxx gost

      Sprašujem se kdaj bo dokončana optika in predana v uporabo...?Tem na občini res ne verjamem več nič,najlažje je nakaj obljubiti, potem pa požreti besedo oz. se delati francoza...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.