https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

V Črenšovce prihaja že sedmi Jenamena fest

Črenšovci, 14.08.2013 ob 13:30  

Prihodnji teden bodo Črenšovci znova v znamenju Jenamena festa.  Organizatorji tudi za letos obljubljajo nepozabne etno glasbene večere, domače dobrote, gledališke predstave, program za otroke, veselico in obilico drugih zabavnih dogodkov, katerih rdeča nit bo letos »obsližavanje«.


Letošnji festival Jenamena, ki je že 7. po vrsti, nosi naslov »Jenamena, kak smo inda obsližavali«. Festival starih običajev, obrti, kulture in kulinarike se bo pričel v ponedeljek 19. avgusta in bo trajal vse do sobote 24. avgusta, ponudil pa bo pester izbor prireditev, na katerih bo po besedah organizatorjev, vsak našel nekaj zase.

Etno glasbeni večeri

Od ponedeljka do četrtka bodo obiskovalci Jenamena festa lahko prisluhnili lokalnim glasbenim izvajalcem. Ponedeljkov večer je rezerviran za domače ljudske pevke, ki bodo ta večer proslavile 20-letnico svojega delovanja, na odru pa se jim bodo pridružili številni gostje. Na torkovem glasbenem večeru bo Tjaša Žalik predstavila ženski lik v prekmurski ljudski glasbi, v sredo boste lahko prisluhnili Andreju Tibautu in Damjanu Kuzmi ob izvajanju angleških zimzelenih uspešnic, v četrtek zvečer pa bo Jenamena oder pripadel skupini Ethnotrip.

Gledališče na prostem

Tudi gledališče je postalo stalnica na festivalu Jenamena. Obiskovalci si bodo v torek lahko ogledali predstavo »Tašča«, ki jo bo uprizorila Dramska skupina Močnikovi KPD iz Rogašovcev, v sredo se bodo s predstavo »Jenamena obsližavanje« predstavili domači gledališčniki, v četrtek pa bo na oder s »Poredošovim Janošom« stopil Miha Horvat.

Jenamena veselica

Od četrtka do sobote bodo v večernih urah za zabavo skrbeli trije ansambli. V četrtek bodo obiskovalci lahko zaplesali ob ritmih skupine Power,  v petek bo zbrane zabaval Ansambel Horizont, v soboto pa se bo zgodila Jenamena veselica s skupino Mambo Kings.

Program za otroke

Posebej je na Jenamena festu poskrbljeno tudi za otroke. Letos jih bodo animirali kar tri dni. Najmlajše obiskovalce tako čakajo športno-zabavne igre, Čarodej Binč, akrobatska skupina s kolebnicami, lutkovna in gledališka predstava, razstava malih živali, ustvarjalne delavnice, vsak dan pa jih čaka tudi pogostitev.

Vrhunec dogajanja bo v petek in soboto

Ob že tako pestrem dogajanju se bo v petek odvijala tudi nogometna tekma med domačimi obrtniki, župani, člani občinskih uprav in novinarji, čemur bo sledil mednarodni folklorni festival »Jenamena pleše se mi«. V soboto dopoldan se bo odvijal medulični nogometni turnir, popoldne pa je rezervirano za srečanje upokojencev in Jenamena rejli, v okviru katerega se bodo kolesarjem pridružili lastniki starodobnikov. Prav tako v soboto bodo v Črenšovcih balinali, igrali šah, vlekli vrv, odvijala pa se bo tudi kmečka olimpijada. Ogledali si boste lahko stojnice, kjer bodo razstavljeni izdelki domačih obrti in dobrot, potekala pa bo tudi razstava značk in znamk.

Še in še …

V ponedeljek bo potekal literarni večer s predstavitvijo knjige Inda smo se tak v Črenšovcaj špilali, ki je nastala kot plod raziskav in dogodkov ob lanskoletnem Jenamena festu, v četrtek bo predstavitev uspešnih športnikov Občine Črenšovci, obiskovalci pa bodo lahko obiskali tudi muzej na prostem.

Letošnji festival Jenamena tudi dobrodelen

V akciji »Jenamena, pomagamo« bodo v okviru festivala zbirali plastične zamaške za Aljošo Škaperja iz Murske Sobote, otroke pa pozivajo tudi k akciji »Jenamena, dán«, kjer bodo zbirali igrače za revne otroke.

Obiskovalcem vsak večer tudi domače pogače

Podrobnejši razpored dogajanja si lahko ogledate v Jenamena novinaj, na spletni strani jenamena.si, ali pa jih poiščete na Facebook-u. Kot pravijo organizatorji, vstopnine na nobenem dogodku ni, obiskovalce pa čaka bogata kulinarična ponudba z domačo kuhinjo. Od ponedeljka do četrtka bodo obiskovalcem ob stalni kulinarični ponudbi postregli tudi domače pogače. Poskusili bodo lahko domače kukarčne pogače, prejsne pogače, zlejvanke ali krapce.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.08.2013 ob 22:15 Gost gost

      Güčij se ka prijde tüdi Damijan Murko. Naj bi neka nastoupo pa brata bi naj pogledno, prle kak de te odišo v Holivud.

      2 25 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.08.2013 ob 9:14 čemeren gost

      Ja tudi tou se je zvedilo da baje rigo migoji prijdejo z holivuda.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.08.2013 ob 12:41 car gost

      Ge bon tudi šo ka si kupin tej,pa gecij pravijo ka gecij še pamela andrson od njij kupuvle.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.