https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Beltincih se bodo lotili prenove ceste, pločnikov in mostu

Beltinci, 16.08.2013 ob 8:30  

V občini Beltinci se bodo lotili dveh gradbenih projektov prometne infrastrukture vrednih blizu 2 milijona evrov. Pogodbo sta podpisala župan občine Beltinci Matej Gomboši in predstavnik gradbenega podjetja SGP Pomgrad Boris Sapač.


Rekonstruirali bodo cesto Ižakovci-Melinci-Gornja Bistrica ter zgradili pločnike v Ižakovcih in Melincih ter rekonstruirali okrog 3 kilometre lokalne ceste Beltinci-Melinci in obnovili most čez potok Dobel. 85 odstotkov bo financiranih iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, 15 odstotkov bo zagotovila država, občina pa bo plačala davek na dodano vrednost, poroča časnik Večer. Projekt je v sklopu prednostne usmeritve Razvoj obmejnih območij s Hrvaško, v okviru operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov za obdobje 2007-2013, razvojne prioritete Razvoj regij. Gradbena dela se bodo začela že v tem mesecu in bila končana do oktobra.

Lani so med Beltinci in Melinci uredili kolesarsko stezo, letos bo rekonstrukcije deležna dotrajana cesta (Foto: Arhiv Pomurec.com)

Prijavili so se tudi na razpis ministrstva za infrastrukturo in prostor ter se uvrstili med projekte, ki bodo financirani z evropskim denarjem za energetsko sanacijo objektov OŠ v Beltincih in podružnice v Melincih ter enote vrtca v Beltinci v Lipovcih.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.