https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Invalidi in upokojenci so namakali trnke

Zgornje Konjišče, 16.08.2013 ob 10:00  

Meddruštvenega tekmovanja invalidov in upokojencev v športnem ribolovu, ki ga je organizirala Sekcija za športni ribolov pri Medobčinskem društvu invalidov (MDI) Gornja Radgona ob pomoči Ribiške družine Radgona, TE Apače, se je v idiličnem Zgornjem Konjišču udeležilo kar 71 ribičev in šest ribičinj iz 21 upokojenskih in invalidskih društev z območja Pomurja, Štajerske in Koroške.

V štirih urah namakanja so vsi udeleženci skupaj ujeli 226.850 gramov rib, od česa so dame ulovile 14.300, ostalo pa so prispevali veliko številčnejši moški. Po zaslugi Rozalije Horvat in Branka Karasa, ki je absolutno bil daleč najboljši, sta naslova prvaka šla v Mursko Soboto in Radence.

Končni vrstni red, ženske: 1. Rozalija Horvat (MDI Murska Sobota) 4.800 gramov rib, 2. Marija Javnik (DU Zgornja Kungota) 3.650, 3. Štefka Gutsmandl (DU Maribor-Pobrežje) 2.900, 4. Marjeta Lorber (MDI Gornja Radgona) 1.500, 5. Danica Merc (DU Šentjanž) 1.300, 6. Zlatka Celinšek (Policijski sindikat Podravja, Maribor) 850.

Končni vrstni red, moški: 1. Branko Karas (Športno društvo invalidov in upokojencev Radenci) 22.300, 2. Edi Šprah (DU Pesnica) 13.000, 3. Marjan Bratkovič (MDI Maribor) 12.800, 4. Drago Praznik (DI Ravne na Koroškem) 9.800, 5. Zlatko Pupaher (MDI Maribor) 9.650, 6. Marjan Ploj (MDI Gornja Radgona) 8.800 itd.

Poleg najboljših v obeh kategorijah, ki so dobili lepe pokale, so prav vsi udeleženci in udeleženke prejeli tudi bogate praktične nagrade, za katere so pri sponzorjih poskrbeli dejavni organizatorji (Marjeta Lorber, Božidar Habjanič, Milan Brenčič, Željko Mavrič, Dani Vrabl, Marjan Ploj in Bojan Lorber). Prav tako so praktične nagrade podelili spremljevalkam paraplegikov, ki so tekmovali, posebno priznanje pa so podelili tudi najstarejšem udeležencu, 81-letnemu Janezu Puglju (DU Murska Sobota).

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.08.2013 ob 22:50 cz gost

      podobno kot pri studencu v nedelici, samo to je malo boukše, vedno nekaj novega.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.