https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Pahor in Jerajeva v Beltincih počastila praznik Prekmurcev

Beltinci, 17.08.2013 ob 0:00  

V Občini Beltinci so včeraj pripravili osrednjo slovesnost dneva združitve prekmurskih Slovencev z matčnim narodom ter sedemnajstem prazniku Občine Beltinci. Podelili so občinske nagrade in priznanja zlatim maturantom. Nastopili so člani Kulturnoumetniškega društva Beltinci in Kulturnega društva Marko Beltinci s prikazom obdobja v letih 1914-1917.


Obiskovalce je najprej nagovoril župan občine dr. Matej Gomboši, ter pozdravil vse prisotne. Slavnosti se je udeležil predsednik republike Borut Pahor, slavnostna govornica pa je bila poslanka državnega zbora Alenka Jeraj, ki je ocenila združitev prekmurskih Slovencev z matičnim narodom kot enega svetlih trenutkov v zgodovini slovenskega naroda.

Nastopili so člani Kulturnoumetniškega društva Beltinci in Kulturnega društva Marko Beltinci s prikazom obdobja v letih 1914-1917. Podelili so občinske nagrade in priznanja zlatim maturantom. Naziv častnega občana Beltinci je prejela Milica Šadl, ki je skozi desetletja veliko prispevala h kulturnemu življenju v občini. Bila je med pobudniki ustanovitve KUD-a Beltinci in postala leta 1969 njena predsednica.

Občinsko plaketo je prejel Ženski nogometni klub Teleing Pomurje Beltinci, ki v lanski sezoni dosegel večino lovorik. 

Zlati maturantje, ki so prejeli priznanja: Monika Sobočan, Katja Horvat, Andreja Slavic in Luka Premoša.

 Več fotografij v spodnji galeriji!

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.08.2013 ob 15:23 občan gost

      Slavnostna govornica Alenka Jeraj SDS, (Dolenjka) Beltinčanom razlagala zgodovino Prekmurja. Naslednje leto verjetno pride gospa Angela Merkl (Janšova zaveznica). Mogoče bo ona znala kako se izgovori Slavič, pa mogoče bo omenila tudi Ivana Jeriča, saj so ga včeraj na proslavi v Beltincih vsi pozabili, vključno z županom Gombošijem, ki je pred nekaj tedni tudi položil venec pri njegovem spomeniku v Dokležovju. Pravijo, da naj bi imel velike zasluge, da je bilo Prekmurje priključeno matičnemu narodu.

      16 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.08.2013 ob 17:39 xx gost

      Tudi meni ni jasno, po kakšnem ključu je bila slavnostna govorka gospa Jerajeva, ki s Prekmurjem nima nič, pa tudi nobeno državno funkcijo ne zaseda.

      11 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      17.08.2013 ob 20:01 mekeš gost

      Pa što tau sploj je alenka jeraj? Ka ma ta baba veze z Prekmurjon? Zavec je nej mel govora?

      10 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      17.08.2013 ob 20:57 gost gost

      občan zelo,zelo dober komentar.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      17.08.2013 ob 21:34 Jan gost

      Ne samo kritizirati, Alenka Jeraj je imela govor, ki mu je bilo vredno prisluhniti.

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      17.08.2013 ob 21:45 obiskovalka gost

      Gospod župan a na zastave pa ste pozabili? To se je za zamisliti! Gospa Jeraj bi lahko prebrala več svojih pesmi - ta ena mi je bila všeč, kot pa da je brala zgodovino in to enako kot tekst na proslavi!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      17.08.2013 ob 22:29 republika gost

      me prav zanima zakaj ni bilo nobenega iz vladajoče klike. ker jim dol visi za prekmurje, evo zato. btw, resnica je da se slovenija priključila prekmurju in nam je zdaj po videnem žal, da smo jih vzeli zraven.

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      17.08.2013 ob 22:52 občan gost

      Zakoj nej bilou nikoga od vladajočih? Zatou, ka jih župan Gomboši (SDS) nemre viditi v Böltincaj. Či ste bilij na proslavi, pa po proslavi na pojedini, ste vidli ka je bil že tretje leto na stroške občine in turistični drüjštev v občini shod stranke SDS. Vej ste pa vidli, ka predsednik države Pahor nej smel na proslavi niti ednoga stavka povedati. Sramota!!!

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      17.08.2013 ob 23:33 niko gost

      Če si je župan zgled jemle po svojem predsedniki se Beltinskoj občini dobro piše

      2 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      18.08.2013 ob 10:34 gost gost

      @niko, če si böltinski župan jemle vzgled po svojon predsedniki se občini rejsan dobo pijše ka te de pomali šou sedit pa de občina rejšena.

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      18.08.2013 ob 10:35 prekmurec gost

      @niko Ka to je sarkazem bil? Ker, če si župan jemle zgled po svojem predsedniki, te de samo v zapori končal. No, mogoče je te to po tvojen, dobro za občino :)

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      18.08.2013 ob 10:40 gost gost

      shod najbole lopovske stranke v sloveniji na račun Prekmurcev. to je bilo v beltincaj pa nikaj drugo. samo še janša je faliu ka bi gučo o poštenji pa o ton kak so drugi vse pokradnoli. upam da bomo enkrat v prihodnosti praznovali praznik osamosvojitve Prekmurja in odvepitve od slovenije - najbole lopovske države z najbole lopovskimi politiki.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      18.08.2013 ob 11:49 yuga gost

      vladujoča politika pa nič......nikjer niti enega poslanca????? seveda, oni zdaj kadrujejo, pa nimajo časa! Vsa čast županu za lep dogodek in prepoznavnost občine.

      3 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      18.08.2013 ob 12:28 SDS gost

      Verjetno so vladajoči nej prišli zato ka v lopovščinaj ne sejgajo do kolen sds-ovcon pa jih je bilou sran ka so takši šalabajzeri.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      18.08.2013 ob 20:53 vsevid gost

      Ka se idete yuga, SDS pa podobni, ge je pa büu, poslanec Breznik SDS, poslanka Opecova SLS (oba mata na občini poslanske pisarne) Horvat Nsi, ka so tej mogouče vladajoči, ka jih nej bilou v Böltince. Sreča je, ka proslava nej odpadnola kak proslava za državni praznik 25. junij (so podložniki mogli iti na proslavo SDS v Celje) Vej či bi Janša ge kaj organizejro, bi sigurno odpadnola. Pa vüpan, ka de drüjgo leto lidij v občini Böltinci pamet srečala, ka de se poslouvo županček Gomboši SDS. Itak je vse svoje privatne stvarij sebi pa kolegon zrihto. Problem de edijno za dvej podjetji v Böltincaj, ka ta pa brez dela.

      0 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      18.08.2013 ob 21:26 SDS gost

      @vsevid, nej na pamet prosin.če ne razmiš se ne delaj pameten.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      19.08.2013 ob 6:52 flex gost

      No ja, ta "županček" gre enim pošteno na živce. Le zakaj? Ker je v še ne končanem mandatu v občino pridobil več evropskega denarja, kot prejšnja dva župana skupaj na kvadrat? Dejstvo je, da se v zadnjem času v le redko kateri pomurski občini toliko investira, kot v beltinski. Izvajalci pri teh investicijah so v glavnem iz Prekmurja. A ni to za za naše okolje pozitivno? Če pride kakšen govornik, ki ni Prekmurec, je vse narobe, če spregovori kakšen domačin, ga pa raztrgamo na prafaktorje. Če sem prav slišal, je ga. Jerajeva izpostavila, da je priključitev Prekmurja k matični domovini edini trenutek, ko se je Slovensko ozemlje povečalo. V vseh ostalih primerih smo ozemlje izgubili, ker smo bili na mednarodni sceni prešibki. Zakaj tega ne bi smel poudariti nekdo, ki ni Prekmurec. Po povedanem sodeč sem prvič občutil, da je komu iz ostalih delov Slovenije še mar za Prekmurje. Poznam pa še kakšnega "prekmurca", ki jje bil na najvišjem položaju v RS, kot govornik veliko pametoval po Prekmurju, koristi pa naša dežela od tega ni imela čisto nič. Imel jo je sam, ko se je vračal v Ljubljano s polnim prtljažnikom in potem na volitvah, ko smo Prekmurci želeli za predsednika Prekmurca. Seveda bil je v Ljubljani, tam daaaaaleč, :) upal si je Ljubljano pa v Beograd. "Županček" Gomboši je že dobro vedel, zakaj je kot govornico povabil Jerajevo. Nenazadnje mu je s svojim obiskom g. predsednik Pahor dal potrditev, da je občina na pravi poti. Dejstvo pa je, da se bodo Beltinčani prihodnje leto v primeru ponovne kandidature dr. Gombošija odločati med nekom, ki se za občino trudi in si je ustvaril uspešno ekipo in med kup populisti, ki bodo veliko povedali, ljudem stiskali roke in se jim smehljali, v glavnem pa skrbeli za svojo r.. . Dr. Gomboši in ekipa, le tako naprej!

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      19.08.2013 ob 8:08 gost gost

      @flex, bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla.....................................

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      19.08.2013 ob 13:21 SC gost

      Bravo Flex

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      19.08.2013 ob 18:45 joco gost

      što je pri kuriti za izvedbo take pomembne proslave. ta nima pojma p a še dobro plačan je.. skratka škoda je vsega tega šminkeri

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.