https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Že sedmi Jenamena fest v Črenšovcih odprl svoja vrata

Črenšovci, 20.08.2013 ob 7:00  

Včeraj se je z dvigom zastave pričel že sedmi festival Jenamena v Črenšovcih. »Obsližavali« so že prvi večer.


Letošnji festival starih običajev, obrti, kulture in kulinarike nosi naslov »Jenamena, kak smu inda obsližavali«, svoje ime pa je upravičil že prvi dan. Najprej so na svoj račun prišli najmlajši obiskovalci festivala, ki so se lahko igrali na novih igralih, ki so jih včeraj predali namenu. Zbrane nadobudneže so navdušili tudi mladi madžarski akrobati s kolebnicami, pozneje pa so se lahko preizkusili v najrazličnejših igrah in spretnostih.

Prvi večer Jenamena festa se je odvijal tudi literarni večer s predstavitvijo knjige »Inda smu se tak v Črenšovcaj špilali«. Knjiga, ki je že četrta v tej zbirki, je nastala kot plod raziskav in dogodkov ob lanskem festivalu, v njej pa so zbrani spomini starejših krajanov ter opisi iger, ki so se jih igrali nekoč.

Da se je na Jenamena festu »obsližavalo« že prvi večer, pa so zaslužne Ljudske pevke upokojenke, ki so sinoči proslavile 20-letnico svojega delovanja. Tako one kot tudi njihovi gostje – ljudski pevci in godci iz okoliških krajev – so zapeli pesmi, ki so jih nekoč prepevali ob slavnostnih priložnostih. Vsi zbrani so bili ob koncu prireditve pogoščeni s kukarčnimi pogačami, za najmlajše pa so pripravili palačinke, sadna nabodala in domače sokove.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.