https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

POLITIKA

Mišič z mesta državnega sekretarja v Luko Koper? V NSi kritični

21.08.2013 ob 14:45  

Gašpar Gašpar Mišič, ki je Pomurje pred meseci šokiral z izjavo, da je bil državni denar, namenjen Pomurju, stran vržen denar, je odstopil s funkcije državnega sekretarja v kabinetu premierke Alenke Bratušek. Ob tem pa Gašpar Mišič ostaja kandidat za predsednika uprave Luke Koper.


Kot je pojasnil Gašpar Mišič, z mesta državnega sekretarja odstopa zato, ker želi ustaviti pritiske na premierko Bratuškovo. Kot je še pojasnil, je bil na razgovor kot kandidat za mesto predsednika uprave Luke Koper povabljen in se ni ponujal, ali bo izbran za predsednika uprave Luke pa še vsaj do ponedeljka ne  bo znano, poročajo Slovenske Novice. V kolikor ne bo izbran za predsednika uprave, naj bi nadaljeval delo v poslanskih vrstah, kamor je bil na predčasnih volitvah izvoljen kot kandidat z liste PS.

Do tega, da naj bi Gašpar Gašpar Mišič postal predsednik uprave Luke Koper, pa so kritični tudi v vrstah NSi. Njihovo izjavo za javnost objavljamo v celoti:

»Ali bo vladni vlečni konj vprežen v ladje?

"Kdor bo v tej zgodbi iskal osebne koristi ali kratkoročni prestiž, nima v njej kaj iskati", je predsednica vlade mag. Alenka Bratušek dejala 27. februarja v državnem zboru. Pa to tudi drži? Ne. Alenka Bratušek je svoje besede dobesedno »požrla«. Opažamo, da v tej vladni zgodbi postaja vse bolj ključno iskanje osebnih koristi. V Novi Sloveniji ugotavljamo, da koalicija dnevno nastavlja svoje »zaslužne« politične kadre na vodstvene položaje v državnih podjetjih. Meril in kriterijev, razen političnih referenc, v glavnem ni. Pomembna je le strankarska pripadnost. Enako velja za primer kandidature državnega sekretarja Gašparja Gašparja Mišiča za predsednika uprave Luke Koper.

Morebitno imenovanje Gašparja Gašparja Mišiča za predsednika uprave Luke Koper je povsem neetično in nehigienično. Prvovrsten vpliv politike na gospodarsko družbo, kar ne more prinesti želenih gospodarskih rezultatov, za katere bi si Luka Koper morala v prvi vrsti prizadevati. Državni sekretar v kabinetu predsednice vlade je visoka in povsem politična funkcija. Med drugim je Gašpar Gašpar Mišič tudi brez izkušenj, ki so pri vodenju tako pomembnega in velikega podjetja, kot je Luka Koper, nujno potrebne. Sprašujemo se, čemu takšen interes koalicije, da gospod Mišič postane predsednik uprave Luke Koper. Ali bo vlada svoje vlečne konje sedaj vpregla v ladje?

V skladu z zakonom ima vlada pravico, da kadruje v podjetjih v državni lasti. Problem pa je, da kadruje nekompetentne in nestrokovne ljudi. Glavna referenca je članska izkaznica ene izmed vladnih strank. V Novi Sloveniji ob tem ponovno poudarjamo, da tovrstno politično kadrovanje dokazuje, da je skrajni čas za prodajo podjetij v državni lasti.«

 

Preberite še:


Gašpar Gašpar Mišič: »Če bi bil Pomurec, bi se ukvarjal z geotermalno energijo«

    Komentarji

    1. gost
      21.08.2013 ob 15:47 svašta gost

      Pojđe pa dikline iz Nsi! Iz vašega političnega pola je recimo direktor v Luki Koper bil Časar, keri je bil obsojen "lopovščine" pri vodenju omenjene družbe. Se mi zdij, ka resno nemate "prava glasanja" v tej zadevi. Pa pustimo ob strani, da Mišič res ni kompetenten za to mesto. Ampak še manj pa ste vi za dotične polemike!

      11 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.08.2013 ob 16:43 zetor gost

      Kaj se glasijo tile cerkveni lopovi....pa...goljufe....!!!!!!!!!!

      6 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.08.2013 ob 17:27 gost gost

      tou ka so v NSi leleki pa lopovski cerkvenjaki itak znamo ali glede toga majčija Mišiča bi mogli vsi biti kritični nej samo cerkvenjaki. tou je šalabajzer prve klase. tou zdaj delajo čista isto kak so delali janšisti, politično kadrovanje neglede na vse posledice. ne vidin več nikše razlike med prejšnjov pa med tou vlado. mislin ka je zdaj že rejsan zadnji čas ka se na ton našon skorumpejranon pa vzvišenon političnon poligoni pojavi nešče normalen, ka pun kufer man že teh ignorantov arogantnih pokvarjenih.

      11 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.08.2013 ob 20:50 prekmurec gost

      tej človek mi ide najbole na kurac med politiki. lopov eden. naj ne hodi prek mure.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      21.08.2013 ob 23:21 lauraas gost

      Evo, ker je PS na vladi nam bodo vladali južnjaki.

      7 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      21.08.2013 ob 23:35 gost gost

      ka ma tou veze če so južnjaki? zaradi mejne nan lejko vladajo severnjaki, vzhodnjaki, zahodnjaki, lejvi, desni, eskimi, marsovci... nema veze što so, glavno ka so pošteni pa ka delajo za dobrobit naroda nej pa za sejbe pa za svojo stranko.

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      22.08.2013 ob 8:06 icek icek gost

      Samovšečni nakladač.

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      22.08.2013 ob 8:20 gost - gost - gost gost

      ma veze. pa še kak......v Avstriji itd. lejko južnjaki samo fizičarijo.......pri nas bi pa vladali.......naj vladajo pri tebi doma, če tipaše, v SLO pač ne!!!!

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      22.08.2013 ob 8:37 kekec gost

      Evo ga drujgi Bavčar plitiko je menjavoo kak mu pasalo zapravo - pokradno???!!! je Istra benz, Mišič de pa zdaj Luko Koper. O Prekmurju pa o geotermiji pa rajši naj ne guči naj si rajši prešte energetski zakon če bi topla voda bina na ljubljanske barju bi bil celi zakon pa subvencije samo za geotermijo!!! V Prekmurje pa rajši naj ne hodi ka je že preveč čudnih izjav imel za Prekmurje , pa tou on kekec eden.........

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      22.08.2013 ob 9:30 lauraas gost

      Južnjak v SLO bo delal za južno bračo, ne pa za slovence.

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      22.08.2013 ob 10:55 gost gringo gost

      Zarukani ,bedasti prekmurci, ne konetirajte nekaj, v kar se ne razmite. Rejsan bi mogli dale ostati pod madžari. Takše kometare, kak jih davlete so sramota za vas in za regijo zato ste pa tan kje ste, še manj kot na repu.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      22.08.2013 ob 11:06 gost gost

      lauraas pa ovi lelek zgoraj, me glij zanimle kelko čistoga slovenca je v vama dvema. ziher mata priimke na ič ali pa mađarski priimek. do zdaj so nan 20 lejt vladali kvazi slovenci pa glente kama so nas pripelali. zdaj nan vlada bruselj pa amerikanci pa mislin ka nema več veze kakšnoga porekla je što. dve tretini slovencov ma raznorano drugo poreklo pa ka zaj? mater ste eni blesavi.

      1 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      22.08.2013 ob 11:31 Luka Luka Koper gost

      Sedaj se bo imenovala Luka Luka Koper. Vsi "pametni" Pomurci, ki pa mogoče zagovarjate PS in tega duplega Gašparja, pa se spomnite njegove izjave, ko je povedal, da je treba državni denar nameniti za Primorje. Denar za Pomurje pa je stran vržen denar. Očitno je že takrat razmišljal, da on dobi več denarja in bo lahko z njim razpolagal, kot največji direktor na Primorskem. Tisti, ki še vedno podpira PS, je pač navadna ovca in izdajalec Pomurja.

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      22.08.2013 ob 12:10 goost gost

      Prekmurje je že izdalo skorajda 30% prebivalcev Murske Sobote, kateri so volili te Ljubljanske ter Primorske južnjake, zavite pod celofanom stranke PS. Upam, da se jim bo presvetlilo do naslednjih državnozborskih volitev.

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      22.08.2013 ob 12:11 zetor gost

      PS je zakon....nej pa sds, nsi....pa taki ka van ze 21 leto lazejo enauk se ze strejznite.....butece....

      1 11 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      22.08.2013 ob 20:59 GarGaMel gost

      Zetor, domov si ga pelaj, pa gesti mo daj. Pa šče kašen euro, ka nede tej jugoprimorec lačen.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      22.08.2013 ob 23:21 lauraas gost

      Kaj bi pa šele bilo, če bi bil Janković premier.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      23.08.2013 ob 7:34 gost gost

      isto bi bilo dale kak gda je biu janša premier, pa zdaj je tudi tak. glupi narod pa se še naprej krejga keri politik je boukši, oni nan pa vsi lepou z roko v roki družno kradnejo pa nas za norca majo. narod je pa totalno zabiti, ka dukazujejo tudo komentarji zgoraj. bebci totalni, nega drugo za povedati.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.