https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Sejem Agra 2013 prireja posvet o promociji slovenske hrane

26.08.2013 ob 7:30  

V okviru sejemskega dogajanja AGRA v Gornji Radgoni bo na dan kmetovalcev, v sredo, 28. avgusta potekala zanimiva razprava na temo: »Ali je nacionalna promocija hrane lahko uspešna slovenska zgodba?«, s katero želi kmetijski minister Židan pridelovalce hrane v Sloveniji spodbuditi, da se odločijo za vstop v vseslovensko promocijo hrane, ki se pripravlja pod okriljem kmetijskega ministrstva. 

Država je s sprejemom Zakona o promociji pokazala, da je pripravljena prispevati delež sredstev za promocijo, s katero želi povečati zaupanje potrošnikov v slovensko hrano in s tem povečati nivo samooskrbe, zagotoviti kmetovalcem ustrezen položaj na trgu in združiti vse člene v verigi preskrbe s hrano. Del prispevka bodo morali prispevati pridelovalci in predelovalci.

Na posvetu je predvidena razprava o tem, ali smo pripravljeni na takšen izziv, stopiti skupaj in narediti korak naprej, da bodo slovenski kmetovalci in slovenska proizvodnja hrane v prihodnje preživela, si ustvarila ugled pri potrošnikih in si izboljšala položaj na trgu.

Na posvetu bodo predstavniki Ministrstva za kmetijstvo in okolje predstavili projekt in načrt izvedbe promocije, ter naloge kmetovalcev pri tem. Kot gosta so povabili tudi predstavnika Kmetijsko gozdarske zbornice Avstrijske Koroške, ki bo pokazal primer dobre prakse v Avstriji, kjer že dolga leta uspešno izvajajo promocijo pod skupno označbo »AMA gutesiegel«, kar avstrijski kmetje vidijo kot glavni mehanizem, ki jim omogoča dobre pogoje za prodajo njihovih izdelkov. Predstavil bo prednosti, ki jih imajo kmetje s tem, ko so vstopili v shemo kakovosti in v promocijo, ki jo sofinancirajo pridelovalci in država.

Predstavljene bodo tudi najnovejše raziskave, kaj potrošniki pričakujejo od slovenske hrane, čemu najbolj zaupajo in kdaj so pripravljeni plačati za slovensko hrano tudi več.

Tokratni posvet je namenjen kmetovalcem, pridelovalcem hrane v Sloveniji in bo potekal 28. Avgusta od 13 h do 15h na Pomurskem sejmu v dvorani 1. 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.