https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

ŠPORT

Uspešni nastopi mladih murskosoboških rokoborcev

Murska Sobota, 31.10.2010 ob 9:09  

V telovadnici prve osnovne šole v Murski Soboti je včeraj potekal mednarodni turnir v rokoborbi za dečke in kadete v grško-rimskem slogu. Udeležencev je bilo sicer manj, kot so organizatorji pričakovali, domači tekmovalci pa so dosegli odlične rezultate.

Turnirja se je udeležilo 55 tekmovalcev iz 10 klubov iz Avstrije, Hrvaške, Madžarske in Slovenije, kar pa je manj, kot so organizatorji Rokoborsko društvo Sobota pričakovali. »Z udeležbo nisem bil zadovoljen, saj je na podlagi prijav prišlo 25 tekmovalcev manj. Predvsem so me razočarali klubi iz Slovenije z slabo udeležbo,« je po tekmovanju dejal strokovni delavec kluba in mednarodni sodnik Stanislav Šernek. Kljub temu, da je šlo za tekmovanje nižjega ranga, so organizatorji poskrbeli za vse kar je potrebno, da je tekmovanje potekalo nemoteno in brez težav.  »S samo organizacijo sem zelo zadovoljen saj je bila na zelo visokem nivoju,« pravi Šernek.

Tri zmage domačih rokoborcev

Piko na i k dobri organizaciji turnirja so dodali še domači rokoborci, ki so dosegli tri zmage in še osem uvrstitev na drugo ali tretje mesto. »Z rezultati naših tekmovalcev sem zelo zadovoljen, saj so prikazali zelo dobro rokoborbo in osvojili tri prva mesta,« pravi Šernek. Na najvišjo stopničko se je med dečki do 47 kg povzpel Aljaž Zadravec, pri kadetih pa sta zmagala Daniel Kočar v kategoriji do 46 kg in Mitja Sečko v kategoriji do 69 kg.

REZULTATI DEČKI

Do 21 kg: 1.Leo Primistal (Bistra), 2. Filip Grgac (Bistra), 3. Žiga Švec (RD Sobota).

Do 29kg: 1. Luka Primistal (Bistra), 2. Sait Betirov (Gradec), 3. Denis Kočar (RD Sobota) in Abtuly Magomadov (Gradec).

Do 32 kg: 1. Illes Mihalik (Kaposvar), 2. Oliver Szeker (Kaposvar), 3. Luka Gumilar (RD Sobota) in Bruno Danjko (Vindija Varaždin).

Do 35 kg: 1. Matko Minkovič (Bistra), 2. Peter Lehotzky (Kaposvar).

Do 42 kg: 1. Ivan Brezovič (Bistra), 2. Barnabas Gyorgi (Kaposvar).

Do 47 kg: 1. Aljaž Zadravec (RD Sobota), 2. Klemen Podgorelec (RD Sobota), 3.Timi Gumilar (RD Sobota) in Nikolasz Naranbozo (Kaposvar).

Do 53 kg: 1. Akos Vadozs (Kaposvar), 2. Patrik Rezmuves (Kaposvar), 3. Fabijan Blaži (Vindija).


         
REZULTATI KADETI

Do 46 kg: 1. Daniel Kočar (RD Sobota), 2. Matjaž Majcen (RD Sobota), 3. Aleksej Popovič (Kaposvar) in Dragan Vidovič (Gavrilovič).

Do 50 kg: 1. Juraj Zgurič (Gavrilovič), 2. Barnabas Bak (Kaposvar), 3. Filip Trbulin (Poljčane) in Ivan Marinkovič (Bistra)

Do 54 kg: 1. Andraš Farkaš (Kaposvar), 2. Valentino Levačič (Vindija), 3. Sultan Datiev (Gradec) in Uroš Cizerle (Sevnica).

Do 58 kg: 1. Matej Klarič (Gavrilovič), 2. Marko Grabovac (Gavrilovič), 3. Jure Koudila (RD Sobota) in Matej Budna (Sevnica).

Do 63 kg: 1. Kristijan Šimatič (Gavrilovič), 2. Luka Meško (Bistra), 3. Ivica Bošnjak (Bistra).

Do 69 kg: 1. Mitja Sečko (RD Sobota), 2. Milan Dobrenič (Gavrilovič), 3. Laslo Cserpan (Kaposvar) in Mitja Rakuša(Lenart).

Do 76 kg: 1. Ivan Barišič (Gavrilovič), 2. Mitja Prešlič (Lenart), 3. Blaž Oršoš (RD Sobota) in Grega Pepel (Žalec).

Matjaž Majcen (modri dres) v akciji

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. cvetko
      01.11.2010 ob 19:29 cvetko

      Lepi rezultati naših.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.