https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Slavnostna akademija ob 50-letnici gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer

Ljutomer, 31.08.2013 ob 9:00  

V gimnaziji Franca Mikolšiča v Ljutomeru so to popoldne priredili slavnostno akademijo v dvorani ŠIC, na kateri so se zahvalili tistim, ki so v 50 letih prispevali k temu, da se gimnazija takšna kot je danes prišteva med najuspešnejše izobraževalne ustanove v državi.



Dogodka so se udeležili tudi številni visoki gostje, med njimi predsednik države Borut Pahor kot slavnostni govornik Jernej Pikalo, minister za izobraževanje ustanove v državi in kmetijski minister Dejan Židan.

Jernej Pikalo je dejal, da je gimnazija v Ljutomeru izjemna institucija brez finančnih, organizacijskih ali statusnih težav, ter da ima stalen vpis, dijaki dosegajo odlične rezultate, imajo odlično vodstvo. Zato je gimnazija kot taka ideal vsakega ministrstva.

Pahor je dejal, da so šole v današnjih kriznih časih v nezavidljivem položaju, saj morajo ustvariti več izobražencev z manj sredstvi in da bi to od njih terjalo več podjetnost ter iznajdljivost. Poudaril je, da moramo okrepiti razmišljanje o pomenu vzgoje v izobraževalnem sistemu in o vprašanjih, kako na mlade prenesti vrednote, ki so potrebne za moralno trdnost naše družbe in nam jih  krizi vrednot primanjkuje.

Predsedniku so podelili mavčni odlitek jubilejnega kipca Franca Miklošiča in zbornik, ki so ga izdali ob 50-letnemu jubileju šole. Izdelala ga je akademska kiparka Irena Brunec Tebi. V kulturnem programu so se predstavili dijaki gimnazije, zapel pa je tudi komorni zbor Orfej.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      31.08.2013 ob 17:07 Del R gost

      "So what ?" Se je nej posalil pa :).

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      31.08.2013 ob 20:36 realist gost

      Ka to je bila tista prireditev, za kero bi mogo vsak posameznik, keri se je udeleži, plačati 40€??

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      31.08.2013 ob 20:55 gost gost

      ne to ni tista...tista je samo v glavah gimnazije MS, ki na vsakem koraku hoče očrniti GFML.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      31.08.2013 ob 21:54 Del R gost

      Pa leko de častni gost tej prireditve, sam prevzel izobraževanje oz. skrb za vzgojo teh mladih, kak je omeno tau. Za kakšno pro bono propagando pa, oziroma nvn če jo več nuca :). Leko de jin vcepo prave vrednote oz. naredo katarzo, kera bi bila nujna potrebna. Pa ne šiflan, tuj pahorja nej, ka ma ene karakteristike, kera večina njegovih političnih kompanjonov nema.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.09.2013 ob 9:20 realist gost

      gost - gost: nej, rejsan je za eno prireditev trbelo plačati 40€. Sam sem odo na GFML, pa san se ščel udeležiti, samo me je cena odbila v momenti...

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.