https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Začetek Lendavske trgatve s pestro in zabavno povorko

Lendava, 31.08.2013 ob 16:00  

V Lendavi poteka že 34. Lendavska trgatev, ki se je pričela s povorko po glavni ulici do prireditvenega prostora ob Hotelu Elizabeta.

Povorko je vodil par, oblečen v prekmurski narodni noši in par v madžarski narodni noši. Otroka sta nosila snop pšenice, tem pa so sledile mažoretke iz Bakovec, Prekmurska godba na pihala iz Bakovec, vinska kraljica in vinski vitezi na vozu s konjsko vprego, Društvo vinogradnikov Čentiba, Društvo Slovencev Kredarica Novi sad, KD Hare krišna Lendava, Kolesarski klub Varašli šujstri s strarodobniki iz Turnišča, KS Dolina, KS Dolga vas, KS Dolnji Lakoš, KS Gaberje, KS Genterovci, KS Gorice pri Lendavi, KS Gornji Lakoš, KS Hotiza, KS Kapca, KS Kot, KS Mostje-Banuta, KS Petišovci, KS Pince, KS Pince Marof – Benica, KS Radmožanci in KS Trimlini. Po povorki so se ob lesenih hišicah predstavile krajevne skupnosti.

Več fotografij v spodnji galeriji…

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.