https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Na Dvojezični srednji šoli Lendava letos manjši vpis prvih letnikov

Lendava, 02.09.2013 ob 9:00  

Dijaki prvih letnikov so danes prestopili prag svoje nove šole na Dvojezični srednji šoli v Lendavi.


Ravnateljica in razredniki so jih pozdravili v Amfiteatralni dvorani srednje šole. Letos je na srednjo šolo vpisanih manj dijakov kot prejšnja leta. 16 se jih je vpisalo v gimnazijo, 5 v ekonomsko, 12 v strojno in 15 v model skupnega izvajanja izobraževalnih programov (avtomehanik, instalater strojnih instalacij, elektrikar energetik, kuhar, natakar, prodajalec, pečar - keramik).

Ravnateljica je pred odhodom dijakov v učilnice z razredniki povedala: »Želim vam, da se na šoli počutite dobro, prijetno in kar je najpomembnejše, naj bo ta šola za vas ena pozitivna izkušnja, šola življenja. Eden od naših sloganov pravi »da je znanje moč«, in naj vas to znanje popelje v lepo prihodnost.«

V petek bodo dijake prvih letnikov sprejeli tudi v skupnost dijakov.  

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.09.2013 ob 9:53 sin gost

      mate nauvo šaulo, nemate dice, kelko do jih odpustili????????

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.09.2013 ob 10:22 ati gost

      hja, mađarov majo deca izgleda pun kufer pa tega ka morejo v šolo celi čas poslušati mađarščino

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      02.09.2013 ob 10:40 lepi gost

      ljutomer nima teh problemov, vi pa z vašim vsiljenim programov madžarščine pa so rezultati taki kot jih želite malo delat in velike plače mar ne ?

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      02.09.2013 ob 11:44 gost nekdo gost

      Dejstvo je, da se na dvojezičnem območju dogaja jo nesprejemljive stvari, ki so diskriminatorne za nemadžare, še posebej to velja za šolstvo. In s tem se bo potrebno končno soočiti na ministrstvu in si ne več zatiskati oči. Če nisi madžar in ne znaš jezika enostavno me moreš priti na šolo kot učitelj, pa čeprav poučuješ angleščino,ker si že avtomatično izločeni, pa lahko imaš še take pogoje. Sprejet pa je tisti, ki je ustrezne narodnosti., pa čeprav ne izpolnjuje ostale potrebne pogoje.Ravnateljice in ravnatelji mislijo, da so bogovi v malem in, ker so na dvojezičnem področju,pač kadrujejo, kot želijo, tudi brez ustreznih pogojev. Primer je osnovna šola Dobrovnik, ki pa ni edina. Kako dolgo še, se sprašujejo tudi pobudniki peticije za spremembo oz. pod drobnogled postaviti dvojezično šolstvo. Ni važno, če ne znaš pravilno slovenski, važno, je da znaš pravilen jezik. Ali ni to v škodo učencem, dijakom, ki verjetno ne bodo vsi nadaljevali šolanja na madžarskem. Je res toliko ustreznega kadra za šolstvo na tako malem območju, kjer je dvojezičnost, tega ne verjame nihče. Kako dolgo še tako, upajmo, da ne več dolgo. Takšna diskriminacija se ne dogaja nikjer v Evropi, zato je potrebno ukrepati.

      12 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      02.09.2013 ob 11:59 lendvafešta gost

      Res čudno, nova šola ampak vpisa ni.Očitno je nekaj zelo narobe.Pravila so za vse enaka,manj dijakov,manj programov,manj ...itd .Mogoče bi uvedli novi program za kuhanje bograča, to njin edino ide.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      02.09.2013 ob 12:31 zip gost

      Lendava je mesto starčkov, mladina beži iz mesta kot hudič s križa, delovnih mest ni, tisti ki so zaposleni so večinoma na račun dvojezičnosti kot na pr. na lendavskem radiu, potem poln kufer jih je na os. in sr.šoli, pa kulturna skupnost..sicer pa oglejte si eno oddajo Mostovi na RTS-u, pa boste videli stalno iste face, ki na račun manjšine zelo dobro živijo.

      8 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      03.09.2013 ob 9:52 RANDOM gost

      San z enojizčnoga območja pa madžarščine prle nejsan znao... zaj san že dugo tan ... mađarščine sicer nemam pojma ... ovačik pa je zakooon ^^ :D

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.09.2013 ob 19:36 youdontcare gost

      Ce imate vi kaj proti dvojezicnim solam se idite pritozit ne pa da se tu nekaj pamene delate 100 na uro, drugace pa vam nebi skodilo ce bi se naucili madzarsko. Pa LENDAVA NI mesto starckov in mladi ne bezijo iz mesta, mogoce z vase sobote bezijo ka vejo da nimajo prihodnosti v taksnem mestu kjer je diskriminacijana vsakem kotraku. Sram me je da sem kdaj rabil hodit po MS-ju. Stay cool

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.