https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KOŠARKA

Slovenski košarkarji pripravljeni na današnjo tekmo

4.9.2013  

Evropsko prvenstvo v košarki je bilo včeraj zvečer uradno odprto. Slovenija bo danes v Celju odigrala tekmo s Češko, na sporedu pa je dvanajst tekem.


Vzdušje v Slovenski košarkarski reprezentanci je odlično, vsi so zdravi in komaj čakajo na uvodno tekmo v sredo ob 21. uri proti Češki. Za njimi je 46 dni priprav, okoli 50 treningov in dvanajst tekem, na katerih so zabeležili deset zmag in dva poraza. Pripravile so minile brez poškodb, tako da bo Slovenija prvenstvo pričakala v polni postavi, piše spletni portal dnevnik.si.

Direktor reprezentance Matej Avanzo se je zahvalil vsem igralcem, ki so mesec in pol manj časa posvečali družinam, prijateljem in prostemu času ter ga namenili Sloveniji. Letos je bilo potrebno veliko odrekanja in različnih promocij. Dodaja tudi, da od danes naprej gre zares. Na večerni trening bodo šli v spremstvu policije, del hotela v Zrečah pa bo popolnoma zaprt za javnost, saj bodo v njem poleg naše ekipe bivali še Španci, ostale ekipe iz celjske skupine pa so nastanjene v Laškem.

Foto: rtvslo.si

Tekma proti Češki bo hud zalogaj, saj je ekipa lahko dvorezen meč

Kot piše dnevnik.si je selektor Božidar Maljković poudaril, da so priprave minile na visoki profesionalni ravni, vsi igralci so zelo požrtvovalni in angažirani. Prva tekma s Češko bo hud zalogaj, saj reprezentanco igra moderno košarko, ki ima v svojih vrstah izkušene in dobre igralc,e in ki lahko igra povsem neobremenjeno. Meni, da bodo vse ekipe, tudi tiste najboljše, doživele kakšen poraz, saj bo prvenstvo zelo izenačeno. Razlika med končnim zmagovalcem in poraženci bo v tem, kako uspešno bodo znali premostiti težave, prepričan pa je, da slovenska ekipa ima to moč.

Tudi kapetan reprezentance Jaka Lakovič je podobnega mnenja. Vsi komaj čakajo in se zavedajo da bo vsaka tekma na prvenstvu svoja zgodba. Češka je lahko dvorezen meč. Za  zmago bo treba dati vse, kar imajo, saj gre za odlično ekipo.

Vir: dnevnik.si

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.