https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Občine Ljutomer, Križevci in Razkrižje podpisale koncesijsko pogodbo za skupen odvoz odpadkov

Ljutomer, 05.09.2013 ob 11:00  

V sredo so v županatu Mestne hiše v Ljutomeru županja Ljutomera ter župana Razkrižja in Križevec podpisali koncesijsko pogodbo o izvajanju obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja zbiranje komunalnih odpadkov ter prevoz komunalnih odpadkov na območju Ljutomer, Križevci in Razkrižje.


Občine Ljutomer, Križevci in Razkrižje so v letu 2011 sprejele Odlok in se tako odločile za izbiro skupnega izvajalca javne službe iz razloga nižjih stroškov storitev izvajanja javnih služb za občane.

Javni razpis za podelitev koncesije je bil 8.3.2013 objavljen v Uradnem listu RS, št. 20/2013. Rok za oddajo prijav je bil 8.4.2013. Na javni razpis sta se prijavila dva prijavitelja, Saubermacher Murska Sobota in KSP Ljutomer d.o.o.. Na podlagi merila za izbiro najugodnejše prijave in razpisne dokumentacije, je bil za koncesionarja izbrano podjetje KSP Ljutomer d.o.o., in sicer za obdobje desetih let. Izvajalec je ponudil ceno za zbiranje odpadkov letno v višini 539.394,4075 evrov za vse tri občine, kar je nekoliko manj, kot je znašala storitev za vse tri občine do sedaj. 

Po podpisu koncesijske pogodbe bodo morali vsi Občinski sveti občin Ljutomer, Križevci in Razkrižje še potrditi cene storitev javnih služb, ki jih je koncesionar ponudil v prijavi.

Direktor KSP Ljutomer je dejal, da bo odvoz potekal malce drugače kot do sedaj in sicer se bodo odpadki obračunavali po teži. Nabavili bodo vozilo, opremljeno za identifikacijo posod, saj bo vsaka posoda čipirana. Čipiranja ne bodo plačali uporabniki, temveč podjetje. Zavedajo se tudi, da so ceste v občinah precej ozke in dotrajane, zato bodo imeli manjše vozilo, ki naj bi za tretjino manj obremenilo ceste.

Več fotografij v spodnji galeriji!

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.