https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Bolnišnica Murska Sobota povečala svoj dolg za 237.351 evrov

Murska Sobota, 06.09.2013 ob 15:53  

Kljub zmanjšanju stroškov za 854.073 evrov v primerjavi z lanskim letom je presežek odhodkov nad prihodki v višini 237.351 evrov. Najbolj je poslovanje zaznamovalo zmanjšanje cen zdravstvenih storitev s strani ZZZS za 3 do 4 odstotke.

Največji strošek delovanja bolnišnice še vedno predstavlja strošek dela (59%), obvladovanju teh stroškov pa bo bolnišnica namenila največ pozornosti. Po uveljavitvi ZUJFa s 1.6.2012 in Zakona o spremembi in dopolnitvah Zakona o sistemu plač v javnem sektorju so v prvi polovici letošnjega leta stroške dela zmanjšali za 700.000 evrov.

V bolnišnici so sestavili tudi nov svet zavoda, saj je staremu potekel mandat. Novi predsednik sveta zavoda je bivši prvi mož Radenske Alojz Behek, v svetu so še Jože Klemenčič, Darja Jošt Ficko, Jana Skube in Tatjana Čeh s strani vlad, predstavnika delavcev sta Andrejka Kosmajer in Peter Brenčič (podpredsednik), s strani ZZZS Ivan Tibaut, predstavnik Mestne občine Murska Sobota pa bo izvoljen naknadno. Svet je med drugim na svoji prvi seji sprejel sanacijski program do konca tekočega leta. Glavne aktivnosti so sledeče:

-pogajanje z dobavitelji zdravil za znižanje cen

-zmanjševanje zalog na oddelkih (čez 1 mio vezanega zdravstvenega materiala, zaloge zadoščajo za 45 dni)

-zmanjšanje stroškov vzdrževanja, energentov po energetski sanaciji z zmanjšanjem cen vhodnih materialov in storitev.

Novost pa je predstavil strokovni direktor Daniel Grabar. Gre za testno povezavo med UKC Maribor in soboško bolnišnico in sicer za dostop do slikovnega materiala radiološkega oddelka soboške bolnišnice, ko zdravniki soboške bolnišnice potrebujejo njihovo sodelovanje. Nova pridobitev omogoča hitrejšo in kakovostnejšo oskrbo bolnikov, ko zaradi zahtev obravnave posameznih pacientov v soboški bolnišnici, le-ti vključujejo strokovnjake iz UKC Maribor.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.09.2013 ob 16:30 frede gost

      Mislim da bi lahko zaposleni v sb murska sobota, delali cca eno leto na etični pogon, oziroma zastonj !!

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      06.09.2013 ob 16:32 frede gost

      Adijo pamet !

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      06.09.2013 ob 16:48 Medicius gost

      Stroške lahko zmanjšate tudi tako, da ukinete dežuranje upokojenih zdravnikov na kirurgiji, saj je dovolj redno zaposlenih specialistov. Zanimivo je, da se špara vse drugje, samo pri "glavah" ne!

      20 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      06.09.2013 ob 17:16 aspirin gost

      dežuranje bi tak trbelo ukiniti,pa uvesti delo po turnosaj! frede- medicinske sestre (saj večina) že zdaj dela "na etični pogon"

      6 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      06.09.2013 ob 18:18 Del R gost

      Evo čisti dokaz diletantskega vodenja uprave. Da ne govorimo o strokovnem osebju, kjer je podobna pesem. Saj nič novega v Prekmurju.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      06.09.2013 ob 19:36 sss gost

      ge njima dan malo od minimalca.....revezi

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.09.2013 ob 20:28 soboški gost

      kakor koli ti glavači mi idejo na živce ali priznati si pa moram da je Metka čiduže lepša. meni je zelo simpatična

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      06.09.2013 ob 23:55 xx gost

      bunijo se ka majo slabe plače, pa ponoči fajn spijo, pa so še zato plačani. Ka ne omenim na rentgeni ponoči, prle crkneš, kak pa ga sestra zbidi , ka te poslikajo. Enouk san pripelo kolego, pa ga je sestra 3 krat odla gor bidit,...in zato so plačani??? Nej čudno ka so zgube!

      4 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      07.09.2013 ob 1:31 @ xx gost

      Najprej pose.ješ vse, potem samo enega dežurnega izpostaviš, na koncu spet vse križaš. Odloči se najprej kaj boš pisal in šele nato nekaj konkretnega napiši. Mimogrede, tisti ki jih budijo, so najmanj plačani, tisti ki spijo, pa največ. Da ne bom začel, ko na enem delovnem mestu dela več "specialcev", pa jih ena budala za drugega mora iskati, da naredi tisto, za kar je preveč dobro plačan. Grdo se gleda vedno prvega v vrsti. :D

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      07.09.2013 ob 8:44 smrkci gost

      Politika tako hoče da bolnice bankrotirajo,ker potem oni kupijo bolnice po naj nižji ceni in do oni lastniki bolnic,temu se reče tajkunstvo.Vse bolnice v tej izropani državi do privat in to 100% natem politiki delajo,BANDA ,veste kako pravi pregovor,če boš imel denar si boš plačal zdravnika.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      07.09.2013 ob 8:58 cujcek gost

      vej februara de bolnicaa v plusu ka si te pa lejko direktor nagrado izplača

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      07.09.2013 ob 11:26 Collymore gost

      Vodilni iz SBMS vsak mesec vedno znova opozarjajo na to, da je srednjega zdravstvenega kadra preveč. Tu imajo v mislih tehnike zdravstvene nege in diplomirane zdravstvenike, ki so pravzaprav srce bolnišnice. Zanimivo je to, da bodo odpuščali, kvaliteta dela pa se ne bo spremenila. Pravzaprav kvaliteta dela v SBMS že sedaj ne odstopa od povpečja, s temi odpuščanji pa bo padla pod povprečje. Iz dobro obveščenih virov vem, da je zaposlenih na upravi SBMS vsako leto več. Vodja tega, vodja tistega, tajnica temu, tajnica tistemu, šef te službe, šef tiste službe,... vsega preveč. In s tem, se kvaliteta dela ne poveča. Poveča se le gneča na upravi. Tako da v kratkem, verjetno lahko pričakujemo kakšno nadzidavo, ker res nevem kje, bodo vsi tu ljudje tam sedeli. Mogoče pa res en drugemu na kolenih. Tam jih tako ali tako ne more nihče nadzirat.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      07.09.2013 ob 13:45 karči gost

      tudi tukaj bo potrebno veliki red narediti.tole je potrebno vse nagnati naj delajo pa vse zamenjati če se znaš lepo hinavsko nasmejati, še ne pomeni da znaš tudi lepo plemenito delati. groza kaj vse nas vodi...

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      07.09.2013 ob 20:22 Muraš gost

      Na tej strani http://www.pomurec.com/vsebina/15288/Murskosoboska_bolnisnica_poslovno_leto_2012_zakljucila_pozitivno pa so se še letos februarja hvalili z dobičkom. Prav so napisali nekateri komentatorji, volitve za direktorja so bile pred vrati, pa so fajn rezultat prikazali. Zdaj pa pa po istini gučijo, volitve so mijmo, vsi so trdno v sedli. Vprašanje za nekaj ojrov, kelko direktorov še ma bolnica razen glavnega, strokovnega, finančnega? Ma tüdi tehničnoga? Delavskoga?

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      08.09.2013 ob 10:15 Alf gost

      Privatizacija je resitev..............te nede kavic pa sminkanja..........za pacijente tudi bolse..........

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.