https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Tekmovanje in druženje policistov iz petih držav

Murska Sobota, 13.09.2013 ob 13:18  

Na parkirišču za trgovskim centrom Maximus se je danes zbralo 82 policistov iz petih držav (Slovenija, Hrvaška, Madžarska, Avstrija, Poljska). Gre za drugo mednarodno tekmovanje policistov iz prometne varnosti. Tekmovanje je z IPA za Pomurje organizirala Policijska uprava Murska Sobota.

Policisti so se pomerili v različnih spretnostnih nalogah: vožnja z motorjem, vzvratna vožnja z osebnim avtomobilom in vožnja s kolesom. Vsaka naloga je imela dodatno zabavno aktivnost, tako so motoristi morali metati žogo na koš, kolesarji pa sestavljati puzzle iz kock. Tudi obiskovalci so se lahko aktivno udeležili v tem srečanju. V spremstvu inštruktorja so se z avtomobilom šole vožnje lahko podali na vožnjo po mestu in preverili svoje sposobnosti ter poznavanje cestno prometnih predpisov.

Dogajalo pa se je tudi na križišču Cankarjeve, Gregorčičeve in Bakovske ulice, kjer so se v usmerjanju prometa pomerili slovenski policisti. Tuji policisti namreč nimajo dovoljenja urejanja prometa na naših cestah. Namen srečanja je bila izmenjava izkušenj in kontaktov s tujimi policisti ter predvsem druženje.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.