https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Tradicionalna sveta maša v lomanoški kapelici

16.09.2013 ob 12:00  

Mašo obhajajo vsako leto, tretjo nedeljo v septembru že od leta 1999. Prelepo tretjo nedeljo v septembru, so se številni verniki iz petrovske fare in od drugod, zbrali v dopoldanskih urah pri kapelici v Lomanošah pri Gornji Radgoni. Tam je daroval sv. mašo za vse pokojne lomanošarje radgonski župnik g. Franc Hozjan.


Tradicionalno sv. Mašo obhajajo vsako leto, tretjo nedeljo v septembru že od leta 1999, takrat je bila sicer tudi obnovljena, za njo je do nedavnega skrbel neutrudljivi gospodar kapelice g. Franc Prajndl. Vaška kapela v Lomanošah je bila pozidana leta 1862 na prizadevanje cerkvenega ključarja Antona Klingersteinerja in 24. avgusta istega leta slovesno blagoslovljena. 26.9.1909 je bila prenovljena. 14.11.1920 so blagoslovili nov zvon za to kapelo. Zadnja obnova kapele je bila v letu 1990.

Kapelica v Lomanošah je posvečena v čast povišanem sv. Križu. Krajani Lomanoš so ponosni na to čudovito kapelico sredi vasi, kar se tudi odraža s tem, da je vedno polno številno obiskovana, naj si bodo šmarnične pobožnosti ali sv. maše. Na koncu sv. maše se je zahvalila, v imenu vseh krajanov Lomanoš Alojz Irgolič, g. župniku za darovano sv. mašo, dobrim gospodinjam za pripravljene dobrote, vinogradništvu Senekovič za dobro kapljico in vsem sponzorjem.

Foto/tekst: Marjan Slavič

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.09.2013 ob 12:49 tinč gost

      lepa gesta. škoda, domačina g. nežiča pa nisem nikjer opazil

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.