https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Künštni Prleki snemali po Prlekiji

16.09.2013 ob 14:40  

Kunštni Prleki so izkoristili lep in sončen minuli konec tedna ter se odpeljali v še nekaj prleških krajev, kjer nadaljujejo s snemanjem dokumentarnih filmov posvečenih življenju tukajšnjih ljudi, hkrati pa predstavitvi zanimivosti in znamenitosti na območju med Muro in Dravo.

In ker so se na čelu s predsednikom društva Milanom Belcem, tudi tokrat peljali s svojimi zanimivimi starimi kolesi ter v „domačih opravah“, je to dodatna atrakcija za ljudi, ki jih srečujejo. „Pogled s starega picikla je še lepši obenem pa star picikl privabi tudi poglede ljudi s katerimi smo se srečevali. Manjkajoče kadre smo najprej posneli na Svetinjah v zasebnem muzeju vojaške opreme. Presenečeni smo bili nad bogato zbirko domačina Dragana Kokota. V Velikem Brebrovniku nas je presenetil neponovljiv in nepozaben pogled na zoreči traminec v vinogradu družine Belec, kjer smo obiskali tudi sedeža vlade Republike Prlekije“, razlaga Milan Belec.

Po okrepčilu pa spet na »pecikle« pa naprej na drugi konec Prlekije, proti Gornji Radgoni, kjer med vinorodnimi goricami, sadovnjaki, travniki in gozdovi, na poti med Gornjo Radgono in Negovo leži majhni kraj Rodmošci. „Ozka cesta, ki je dokaz, da je nekoč tukaj peljala ozka blatna cesta takrat ko je mlad fantič Trstenjakov Tunek (akademik, prof. Anton Trstenjak, op.p.) obiskoval prve razrede osnovne šole v Negovi, ki danes nosi njegovo ime. Tam ob njegovo rojstni hiši, smo z nečakinjo dr. Trstenjaka, Marijo pokramljali o zgodovini in še čem. Zaupala nam je kar nekaj zanimivosti, ki bodo dopolnile naš naslednji film. Trstenjakova spominska soba je izjemen kraj  z veliko pozitivne energije“, pravi Belec, ki dodaja, da je največji del terenskih snemanj, potrebno je le še nekaj kratkih utrinkov, in potem delo v montaži. V začetku meseca decembra bo bo še premiera še štirih novih filmov.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      16.09.2013 ob 17:54 juš gost

      toti kunšni prleki so malo na levo, pa malo na desno. oni tote stvari ka jih obdelavlejo toto njihovo kunščnost posnemajo po prekmarcih, ki so že celo v ečnost pred jimi. v jihovih krajih tu gre, v drugih, malo bolj naprednih, takega šalabajzanja nebi poslušali, pa gledali. saj te negda lidje niso bili taki bedaki, kot jih prikazujejo toti hlapčeki.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      16.09.2013 ob 22:01 tunek gost

      Dragi Milan,to pa se mi ne vidi ka snemate puške, mislim,da je kaj bolj pametnega za pogladnoti med Muro in Dravo, naša Prlekija je tak lepa brez orožja.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      16.09.2013 ob 22:05 tunek gost

      Dragi Milan to pa ste s temi puškami mimo vsekali, to se mi ali nič ne dopodne, mamo pa že kaj lepšega prikozati med Muro in Dravo. Zanima me ali predstavljate Prlekijo kot turistično pokrajino ali kaj? Ali se delate norca iz lidi.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.