https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Ob 60-letnici NK Bakovci z novim zagonom naprej

Bakovci, 17.09.2013 ob 7:00  

Pred letom 1953 v Bakovcih ni bilo zaslediti organiziranega igranja nogometa; željo do igranja tega priljubljenega športa je vzbudila žoga za ragbi, ki jo je leta 1953 poslala teta Leopoldu Červeku iz ZDA. Mladi privrženci nogometne igre so se takoj srečali s težavo v zvezi z dokaj nenavadno obliko žoge, ki je bila značilne elipsaste oblike. To prvotno zadrego je uspešno razrešil Anton Kavčič, ki je žogi dal s predelavo kroglasto obliko – tako je iz žoge za ragbi nastala nogometna žoga, ki je mladim Bakovčanom omogočila igranje nogometa. 


Torta ob 60-letnici kluba je delo domačinke Ksenije Fister.

Število nogometnih privržencev – tako igralcev kot gledalcev – je iz leta v leto naraščalo. Tako oprema kot tudi igrišče niso bili niti približek tega, kar imajo nogometaši danes, je pa bila v njih toliko bolj goreča strast do igre. Pod vodstvom različnih trenerjev in predsednikov kluba se je ekipa izpopolnjevala in nadgrajevala ter vseskozi dosegala lepe rezultate. Najvišji rezultat je klub obeležil z dvigom v drugo slovensko ligo.

Rekreacijski center Bakovci

Prvi rekreacijski center v Bakovcih je nastal na pobudo TVD Partizana Bakovci in NK Bakovci leta 1975. Skupaj s krajevno skupnostjo in prispevkom številnih prostvoljcev so bili zgrajeni novo sodobno nogometno igrišče, trim steza in objekt, ki je omogočil neovirano treniranje. Številni krajani so takrat dokazali, da se s povezanostjo in skupnimi cilji da doseči marsikaj. V prvih letih delovanja NK Bakovci so klub vodili naslednji predsedniki: Leopold Červek (1953–1961), Geza Rajh (leta 1962), Geza Fister (1963–1976 in 1978–1981), Stanko Žabota (1976–1977) in Andrej Šajnovič (1982-1983).

Prvi predsednik kluba NK Bakovci Leopold Červek in sedanji predsednik NK Bakovci Dejan Flegar. 

Sodelovanje med NK Olimpija in NK Bakovci

Kot je v svojem govoru že leta 1967 povedal takratni predsednik NK Olimpija Egon Conardi, se je sodelovanje med kluboma nenehno izgrajevalo ter temeljilo na športnih načelih. Gotovo dobro sodelovanje temelji na aktivnosti članov društva in velikem številu prijateljev NK Olimpija. Velike zasluge za aktivnosti obeh društev ima Bakovčan Stanko Mes. Da sodelovanje med kluboma ostaja še danes, so minuli vikend ob praznovanju 60. obletnice ŠNK Bakovci pokazali veterani Olimpije, ki so se udeležili slovesnega dogodka in se z domačini pomerili v prijateljski tekmi

V imenu veteranov NK Olimpija je nekaj besed spregovoril Peter Žagar.

NK Bakovci danes

Prva nogometna igrišča, na katerih so zaigrali nogometni navdušenci, niso bila niti približno podobna danšnjemu, igralci so igrali pod slabimi pogoji. Današnji nogometaši se lahko pohvalijo s sodobno opremljenim nogometnim stadionom, ki lahko sprejme do 500 gledalcev. V klubu si prizadevajo, da bi bil le-ta vedno poln. Predsednik NK Bakovci Dejan Flegar takole pojasni igro mladih članov: "Še bolj pestra pa je igra naših članov, ki trenutno še ne poznajo poraza v 1. MNL Murska Sobota. Na to dejstvo sem še posebej ponosen, saj nam uspeva obdržati nivo, s katerim smo lani končali sezono. Naj spomnim, da so se po dolgih dvajsetih letih Bakovci spet lahko veselili prvega mesta v ligi in s tem napredovanja. Voditi tako številčno skupino ali že kar družino (registriranih je skoraj 100 igralcev, od U6 pa vse do članov) je velika odgovornost. Poleg odgovornosti pa imam veliko srečo, da se lahko zanesem na strokovni del, kjer imamo na trenerskih položajih brata Roberta in Gorana Papiča, ki sta prava "čarovnika". Tu ne mislim samo, kako jima uspeva obdržati kontinuiteto rezultatov, ampak da vedno najdeta čas, pripravljenost, voljo in željo stremeti k idealnosti glede na dane razmere." Flegar na tem mestu izpostavi še tehničnega vodjo Dušana Vereša. Ekipa je trenutno okrepljena s tremi nogometaši iz Cvena. Ekipa je dokaj mlada, veliko je študentov, ki po Flegarjevih besedah nogomet jemljejo zelo resno. 

V klubu poleg članov in trenerjev  sodeluje tudi ekipa požrtovalnih prostovoljcev, ki se trudijo, da bi klub dihal s polnimi pljuči. Med njimi so: Boštjan Plej, Simon Meolic, Robert Kaučič, Štefan Titan, Jožef Kuhar, David Lorenčič, Miran Vereš, Flegar Sandi, Martin Cör in Boštjan Lutar.

Dobrih iger in posledično dobrih rezultatov si v klubu želijo tudi jeseni, da bodo spomladi, tako Flegar, znova lahko šli osvajat ... sam vrh.

 

V Bakovcih se bodo septembra in oktobra med drugim odvijale tekme kvalifikacijskega UEFA turnirja za fante U-17, in sicer:

- 23. 9. 2013,  Madžarska : Wales

- 25. 9. 2013, Slovenija : Madžarska

- 28. 9. 2013, Madžarska : Škotska

 

Tekme UEFA turnirja za fante U-19 se bodo odvijale oktobra:

- 10. 10. 2013, Švica : Andora

- 12. 10. 2013, Švica : Slovenija

- 15. 10. 2013, Slovenija : Andora

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.09.2013 ob 12:41 opazovalka gost

      Iskrene čestitke ob jubileju, torta je prekrasna in sem prepričana da tudi okusna.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      17.09.2013 ob 22:25 gost gost

      Nuša, ali što pač je avtor slik! Ene pa iste slike se ponavlajo zaporedno 4x, te rajši drugič napravite kakšen video, nej ka ene pa iste slike gor date.. Od teh 100 slik, je 70 istih, taka bi lejko samo 30 slik dali. Neven komi na čast je 100 slik gor pa še te vse vse ponavlajo.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.09.2013 ob 15:48 gostek gost

      zakoj brišete komentare? Prosim za pojasnilo! Prejšnji komentar keroga ste zbrisali je povzel celo bistvo toga dogodka.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.