https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

OŠ Puconci del Guinnessovega svetovnega rekorda

19.09.2013 ob 13:30  

Slovenci se ponašamo z novim Guinnessovim svetovnim rekordom v najbolj množičnem pleskanju zidnih površin v zgodovin. Pred štirimi meseci so se namreč zbrali prostovoljci na pobudo družbe Helios in prebarvali izbrane zidove nekaterih slovenskih osnovnih šol, med katerimi je sodelovala tudi OŠ Puconci.


Pri podiranju Guinnessovega svetovnega rekorda v množičnem pleskanju zidnih površin so zbrali dovolj dokazov, da so ovrgli vse dvome o rekordnem dosežku notranjih zidnih barv Helios Spektra in Slovencev. Maja so se prostovoljci zbrali na pobudo družbe Helios in pod budnim očesom strokovnjakov prebarvali izbrane zidove nekaterih slovenskih osnovnih šol, med katerimi je, kot edina pomurska osnovna šola sodelovala OŠ Puconci. Več o tem si lahko preberete TUKAJ. Skupaj so pribarvali nov Guinnessov rekord, s katerim so pokazali, da Slovenci znamo skupiti skupaj. Dobro delo je tako popestrilo Slovenijo ter s potrditvijo priznane organizacije dobilo svetovne razsežnosti.

Guinnessov rekord v najbolj množičnem pleskanju zidnih površin v zgodovini so podrli z notranjimi zidnimi barvami Helios Spektra, po definiciji pa se je pri podiranju rekorda ocenjevalo »največje število ljudi, ki istočasno pleska hiše na več dogodkih, ki istočasno potekajo na različnih lokacijah in jih je organizirala ista organizacija.« Tovrstnega poskusa v Sloveniji še ni bilo, zanj pa so se 18. maja opogumili v družbi Helios.

Helios združil Slovence v dobri volji in prostovoljstvu

Osvojen rekord pa ni poseben zgolj zato, ker je bil priznan s strani velike svetovne organizacije, temveč predvsem iz razloga, da je Slovence združil v dobri volji in prostovoljstvu. Heliosovi strokovnjaki so v sodelovanju s šolami že vnaprej izbrali barve, ki stimulativno in prijazno vplivajo na učni proces učencev. Pleskanje je potekalo ob pomoči profesionalnih slikopleskarjev, ki so z drugim nanosom barve poskrbeli, da so prostori resnično vrhunsko prebarvani.

Helios obarval razpoloženje v državi

Akcijo je spodbudila splošna situacija v Sloveniji, ki ni preveč navdihujoča in bi jo pravzaprav lahko opisali kot sivo, pesimistično, pasivno, morda celo črnogledo. Vendar tu in tam stopimo skupaj in poskušamo narediti nekaj pozitivnega, kar nam daje inspiracijo, na kateri gradimo upanje. Za tak korak se je odločila tudi družba Helios, ki je želela narediti nekaj dobrega za lokalne skupnosti in vsaj malo obarvati razpoloženje v državi. V družbi Helios izpostavljajo, da imajo barve v našem življenju pomembno vlogo, čeprav se tega pogosto niti ne zavedamo. Lahko nas napolnijo z energijo, navdajo z optimizmom in spodbujajo naše razmišljanje. Prava kombinacija barv v prostorih je zato pomembna tako doma, kot tudi v službi in v šolah. Z najbolj množičnim barvanjem v Sloveniji so tako poskrbeli za prijazno učno okolje osnovnošolcev in prijetno druženje ob postavljanju Guinnessovega svetovnega rekorda.

Glede na pozitiven odziv Slovencev in navdušenje, ki so ga pokazali organizatorji, se naslednje leto najbrž obeta ponovitev vseslovenske akcije barvanja zidnih površin osnovnih šol in ponovnega poskusa podiranja Guinnessovega rekorda.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.