https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

ZZV MS z Mednarodno poletno šolo do zmanjševanja neenakosti v zdravju v praksi

24.09.2013 ob 13:00  

Včeraj so v Zavodu za zdravstveno varstvo Murska Sobota na tiskovni konferenci predstavili dvodnevno mednarodno poletno šolo »Zmanjševanje neenakosti v zdravju«, ki poteka v okviru evropskega projekta »Action- for- health«, katerega vodilni projektni partner je ZZV MS.

Action-for-health, projekt, v katerem sodeluje 10 EU držav, je namenjen izboljšanju zdravja in kvalitete življenja prebivalstva ter zmanjševanja neenakosti v zdravju s pomočjo krepitve zdravja.

Kot je uvodoma povedala mag. Tatjana Krajnc-Nikolič, dr. med., spec. socialne medicine, ZZV MS zadnjih deset let razvija in implementira pristope za zmanjševanje neenakosti v zdravju na regijski in lokalni ravni, oziroma v direktnem kontaktu s prebivalstvom na terenu, s pristopi, ki so rezultat dolgoletnega dela, nenehnega izobraževanja in učenja ter izkušenj pridobljenih v direktnem kontaktu s prebivalstvom. S projektom Action-for –health sedaj te pristope za zmanjševanje neenakosti v zdravju uspešno širijo v ostale regije v Slovenije ter druge evropske države, na kar so zelo ponosni, je še dodala.

V projekt, katerega vodilni partner je ZZV MS so smiselno povezani partnerji iz desetih evropskih držav, v katerem prav vsak prispeva s svojimi specifičnimi znanji in izkušnjami. Med ostalimi državami je partner tudi Univerza v Brihtonu, zadolžena za evalvacijo projekta ter CBO, Nizozemska, zadolžena za koordinacijo priprave ocene stanja v sodelujočih državah.

S poletno šolo do zmanjševanja neenakosti v zdravju

Namen šole je prenesti znanje in izkušnje s področja zmanjševanja neenakosti v zdravju na udeležence šole. Ti prihajajo iz 11 držav, s področja izobraževanja, občinskih uprav, NVO ter ustanov s področja zdravja, predavatelji pa iz Velike Britanije, Estonije, Avstrije, Belgije ter Slovenije. Teme so med drugim  promocija zdravja, duševno zdravje, debelost pri otrocih, medijske aktivnosti, dejavniki okolja ter strukturni skladi.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.09.2013 ob 13:41 Horgoš gost

      Že pa gučijo o zdravi prehrani.Gda jih pa nišče ne vidi pa pečena rebra, pa kremšnite!

      0 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.