https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

TRENDI

Izgubite težo s pitjem rdečega vina

27.9.2013  

Večina nas je že slišala za mnoge prednosti pitja rdečega vina v zmernih količinah, pomaga vam lahko pri hujšanju, zdravju in lepoti.

Nedavna študija pa je tudi pokazala, da ženske, ki uživajo zmerne količine alkohola, manj verjetno pridobijo težo v srednjih letih. Rdeče vino vsebuje številne dragocene antioksidante, med njimi je najbolj hvaljen resveratrol, ki mu pripisujejo skoraj čudežne lastnosti. Pomaga pri preprečevanju srčno-žilnih bolezni, pri sladkorni bolezni in celo pri rakastih obolenjih, ščiti naše celice in zavira njihovo staranje.

Zmerno uživanje rdečega vina lahko zmanjša raven škodljivega holesterola skoraj za 10 %. Pomembno je tudi, da povečuje raven energije in učinkovito nadzira apetit. Tako vam bo pomagal pri ohranjanju vitke postave in mladostnega videza in ne bo se vam treba posluževati škodljivih diet. Pomaga tudi uravnavati nivo sladkorja v krvi in zmanjšuje pretvorbo ogljikovih hidratov v telesno maščobo in nas na ta način varuje pred nevarnimi posledicami prekomerne teže. Raziskave tudi kažejo, da se po zaužitju resveratrola začne tvoriti snov piceatanol, ki preprečuje rast in razvoj maščobnih celic. Tako bo vaše hujšanje zdravo in enostavno. Zato naslednjič, ko vas popade lakota, raje posezite po kozarcu rdečega vina, kot pa po prigrizku.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.09.2013 ob 13:10 smrkci gost

      Najhitreje izgubiš kilograme, če izgubiš službo in je več nemoreš dobiti nikjr, če si še pa invalid potem si pa naj večji revež tega sveta,ker si nemoreš kupiti hrano in vodo,ne pa z rdečim vinom.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.09.2013 ob 16:41 Ne nisem dr. Rugelj gost

      Kakšna bedarija. Saj ne vem, a se naj smejem ali jočem.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      11.04.2014 ob 20:59 gost gost

      Po mojem prepričanju in izkušnjah razlaga o rdečem vinu držij. Sam še uporabljan rdeči vinski kis za pitje razredčeni z vodo in solate kisamo z njim, ter vlagamo zelenjavo. Moram povedati, da je to domači kis, da nebo pomote - nobene kemije.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.