https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: V nedeljo bo po Občini Puconci potekal 13. rekreativni kolesarski maraton

Puconci, 26.09.2013 ob 12:00  

Dežela, ki jo vzhajajoče sonce ljubkovalno poboža, se za hip ustavi na njenih hribih, širnih gozdovih, pšeničnih poljih in vinogradih se imenuje Prekmurje. V njegovem osrčju pa Športna zveza Puconci prireja kolesarski maraton rekreativnega značaja.


V nedeljo, 29. septembra 2013 bo tako po Občini Puconci potekal že 13. tradicionalni kolesarski maraton. Start štirih prog maratona bo kot običajno ob 10.30 pred upravno stavbo občine Puconci. Tudi letos poteka maraton v sklopu akcije Slovenija kolesari, tokrat celo kot  zaključna prireditev omenjene akcije.

 

Rdeča proga je dolga 67 km z 650 v. m. višinske razlike. Proga je primerna za bolje pripravljene rekreativce, saj je trasa zelo razgibana z nekaj pikantnimi vzponi in poteka: Puconci - Gorica - Polana - Predanovci - Brezovci - Lemerje - Zenkovci - Beznovci – Vadarci - Bodonci (varaš) - Poznanovci (okrepčevalnica) - Prosečka vas - Mačkovci - Otovci - Vidonci - Mačkovci - Kuštanovci - Moščanci - Pečarovci (okrepčevalnica) - Šalamenci - Vaneča - Dolina - Kukec - Bokrači - Sebeborci - Vaneča – Puconci.

Modra proga je dolga 50 km z 423 v. m. višinske razlike. Proga je primerna za rekreativce, saj je trasa razgibana z nekaj krajšimi vzponi vrednimi spoštovanja in poteka: Puconci - Gorica - Polana - Predanovci - Brezovci - Lemerje - Zenkovci - Beznovci - Vadarci - Bodonci (varaš) - Poznanovci (okrepčevalnica) - Prosečka vas - Mačkovci - Otovci - Vidonci - Mačkovci - Kuštanovci - Moščanci - Vaneča - Puconci.

Zelena proga je dolga 30 km z 168 v. m. višinske razlike. Proga je primerna za rekreativce, saj je trasa sicer razgibana, a le z enim krajšim vzponom in poteka: Puconci - Gorica - Polana - Predanovci - Brezovci - Lemerje - Zenkovci - Beznovci (okrepčevalnica) - Vadarci - Bodonci (cerkev) - Bodonci (varaš) - Šalamenci - Vaneča - Puconci.

Rumena proga je dolga 17 km 61 v. m. višinske razlike. Proga je primerna za družinsko kolesarjenje, saj je trasa brez težjih odsekov ter vzponov in poteka: Puconci - Gorica - Polana - Predanovci - Brezovci - Šalamenci (okrepčevalnica) - Vaneča - Puconci.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.09.2013 ob 17:58 Truplo gost

      ... in kakor je eden moj sotrpin v torek ob kolesarjenju povedal enemu članu organizacijskega odbora: "... proga se ponavlja kot lajna!" Po mojem je že eno deset let ena in enaka proga... in to več ni zanimivo.

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.09.2013 ob 22:56 lujzh gost

      Pridemo, proga za dolgega ( 67 km ) je res super. Kakšno vreme ste naročili, menda ne dež?

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.09.2013 ob 0:00 Bicikl gost

      Zato pa pride vsako leto blizu 500 kolesarjev. Tem ni zlajnana proga. Tebi truplo pa itak nikoli nič ne paše. Vozi se sam pa uživaj pa ne "štenkari" vedno za vsako stvar.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.09.2013 ob 8:29 Truplo gost

      @Bicikl: to, da je "zlajnana" proga je povedal nekdo drug in je tudi član kluba oz. skoraj do sedaj, kar pove veliko.. S tem strinjanjem z moje strani ni povedano, da je to slaba proga, da ni primerna za "izzive" tisti, kateri to želijo. To enostavno pomeni, da je že eno 10 let enaka in da postaja dolgočasna. Enako velja npr. za progo maratona Treh src in tudi tam se navadno "tere" kolesarjev, razen zadnjih dveh let, ko jim je hudo nagajalo vreme. Sicer pa je eden od organizatorjev zadnjič rekel, da čakajo, da nekdo progo "pošimfa" (zdaj v kakšnem smislu je mislil ne vem) in da bodo potem razmišljali o spremembi. Možnosti je kar precej, Goričko je prepredeno z veliko cestami, žal so pa nekatere, kakor vsepovsod tudi v slabem stanju. Nikoli ne bo noben maraton "rasel" samo s pohvalami... vedno so potrebne kritike, da se kaj spremeni, izboljša. To, da se tule najde npr. 500 kolesarjev je več razlogov: organizacija je kar odlična (maraton organizirajo kolesarji, kateri poskrbijo za vse mogoče, predvsem pa za varovanje, kar je najvažnejše), navadno imajo kar srečo z vremenom in tudi, da je tule navadno zaključek, zame ponesrečene akcije Slovenija kolesari (še ena "lajna"). Pač nekomu veliko pomeni, da dobi tisto belo majico in da ga zaradi nepravilno poštemplanih kartončkov žrebajo petkrat na eni prireditvi. @Bicikel: še enkrat, to ni kritika maratona, ampak že nekoliko "dolgočasne" proge, kjer pa ni mišljena npr. njena težnost. Večina ljudi se enih in enakih stvari navadno naveliča. S konstruktivno debato me probaj prepričati, da nimam prav?

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.09.2013 ob 18:28 Vanek gost

      Ka pa eni primerjate z maratonomTreh src. Prosim tole ni niti senca česa takega kar se takrat dogaja v Radencih.Od gdaj so pa Bodonci varaš? Zaselek od nekoliko kuč, če jih sploh lahko takole imenujemo. Rekreativci zbor, papika. Bicikline si zrihtajte, ka du bole lezili po tej brigaj.

      0 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.09.2013 ob 19:05 gost gost

      Vanek ge stij vidiš ka što tou primerja za radencami? štajerci so že tudi mijmo, tej kolesarski maratoni so brezveze, zakoj bi mogo nekomi plačati ka se lejko po cesti voziš? ges san kolesar že 20 lejt pa san še nigdar nej biu na takšon maratoni pa man dober bicikl, keroga mi nej trbej nekomi kazati na maratoni pa kilometrov na leto tudi napravin več kak polovica teh maraton dirkačov.

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.