https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

So tiskarski posli ravnatelja Kusteca čisti?

27.09.2013 ob 7:30  

Ravnatelj Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer Zvonko Kustec utemeljuje, da je z izjemno visokimi stroški tiskarskih storitev povezano urejanje papirniških zadev, mesečna izdaja šolskega časopisa, vsako leto izdajo generacijsko knjigo in še kaj pride vmes.

 

Spletna stran Dnevnik.si po besedah Kusteca piše, da so vsa naročila v skladu z zakonom o javnem naročanju, saj za vsako naročilo posebej komisija na gimnaziji izbere najugodnejšega izvajalca. Osem let je bil to samostojni podjetnik Anton Klar iz Murske Sobote, s katerim je od leta 2004 do 2012 šola z njim sklenila za 433.600 evrov poslov ali povprečno 54.200 evrov na leto. Leta 2010 so mu za izdajo medgeneracijske knjige plačali več kot 38.600 evrov. Julija 2009 pa je ravnatelj Kustec tiskarju Klaru odobril 15.000 evrov posojila, kar je v nasprotju z zakonodajo, saj gimnazija ni finančna ustanova, ki bi smela posojati denar. 

Foto: weboffseprint.com 

Stroški kravat in majic na dijaka 45 evrov

Vendar je vseeno kljub tej naklonjenosti ljutomerske gimnazije podjetnik Klar zabredel v finančne težave in v insolventnost, aprila 2012 pa je šlo podjetje Tiskarna Klar v stečaj. Matjaž Polenčič, stečajni upravitelj Tiskarne Klar je ugotovil, da je bilo premično premoženje podjetja Tiskarna Klar prodano podjetniku Antonu Klaru. Zaradi suma povzročitve premoženjske škode v višini 125.000 evrov pa so murskosoboški kriminalisti avgusta lani kazensko ovadili Klara in še eno osebo. 

Na naslovu, kjer ima svoj sedež Anton Klar, deluje tudi družba Tiskarna digitalni tisk. Lani je ljutomerska gimnazija postala ena njenih največjih strank. Od maja 2012 do avgusta 2013 so za tiskarske storitve plačali 193.013 evrov, v juniju, juliju in avgustu 2013 je bilo teh transakcij okoli 100.000 evrov. Za nakup kravat je gimnazija plačala 16.500 evrov, za potiskane majice pa je šola s 750 dijaki plačala 17.640 evrov. Strošek kravate in majice je torej na dijaka znašal kar 45 evrov!

Foto: joshuakennon.com

Kustec se ne spominja več, zakaj je posodil denar

Ko je imel Anton Klar blokirane transakcijske račune, je njegova soproga izstavljala šoli tudi račune za tiskarske storitve. Skupna vrednost sklenjenih poslov je znašala 16.344 evrov. Ravnatelj Kustec je prepričan dejal, da vse te zadeve moramo gledati kot celoto. Za dijake naredijo veliko in še več, saj je za Miklavža vsak dobil potiskano majico. Dokler šola dobro posluje, mu ne more nihče nič očitati. Sporno bi bilo, če bili v finančnih težavah in bi se kdo okoriščal, piše Dnevnik.si. Kustec dodaja, da ničesar ne skriva, saj imajo vsako leto na šoli revizijo, ki jo izvaja podjetje Audit. Zakaj je Klaru leta 2009 posodil šolski denar, se pa ne spominja več, domneva da so bili verjetno v finančnih težavah.

V mariborski gimnaziji 8000 evrov, v celjski 5000 evrov stroškov

Na Drugi gimnaziji Maribor so leta 2012 za omenjene storitve plačali 8445 evrov, kar je šestkrat manj, kot Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer plača povprečno vsako leto podjetjem, s sedežem na Lendavski ulici 1 v Murski Soboti. Na celjski gimnaziji je njihov daleč največji zalogaj šolski letopis, ki ima 150-letno tradicijo, v zadnjih letih pa je njegov obseg narasel na 200 in več strani. Strošek tiska je 3500 evrov. Vsako leto natisnejo tudi šolsko literarno glasilo, nekaj plakatov za koncerte in gledališke predstave, vstopnice in vabila za maturantski ples.  Za tisk na leto porabijo okoli 5000 evrov, piše Dnevnik.si.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.09.2013 ob 8:50 kos gost

      Pa naj še kdo pravi, ka v šolstvu slabo ide.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      27.09.2013 ob 10:11 NIKO gost

      vidi se kako javni zavod troši davkoplačevalski denar,saj se ne more spomniti zakaj je omenjenemu podjetniku posodil ker jih je bilo veliko in si vseh ne more zapomniti to so javni zavodi ,ki vzgajajo naše otroke ,nekaj zelo gnilega je v tej lepi deželi

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      27.09.2013 ob 10:44 petelin gost

      "V Sloveniji bo konec komunizma, ko nekdanji partijski oligarhi ne bodo več deležni nobene medijske in siceršnje javne pozornosti"

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      27.09.2013 ob 13:10 drago gost

      tak je to, kda maš partijske (sds) kadre za ravnatele! sama mafija

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      27.09.2013 ob 21:00 grbanj gost

      Na žalost sem tudi jaz na svoji koži (preko sina) občutil kolikstane šolanje na GFML

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.09.2013 ob 0:12 virantov človek gost

      Ta ravnatelj je bil na listi Gregorja Viranta ali stranke DL. Gliha vkup štriha. Umetno vzdržujejo trend gimnazije z najboljšimi rezultati. Tistih malce slabših se rešijo na tisoč in ne način, da ohranijo ime najboljši. V tej ustanovi že zelo zelo dolgo vre. Sedaj je pričelo dvigovati pokrovko. Ko spregovorijo še starši, bivši dijaki, organi pregona in še kdo, bo pokrovko dvignilo visoko v zrak. In se bo tudi razblinilo vse okrog 50 letnice GFML in 200 letnice Miklošiča. Organi pregona naj nemudoma raziščejo, koliko denarja se je letos namenilo za ta projekt. Tako s strani občine, kot gimnazije. Ni vse zlato kar se sveti.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.09.2013 ob 18:10 Miro gost

      Davkoplačevalski denar, trošen nepotrebno in neodgovorno? Sami lopovi na položajih, kjer se lahko okoriščajo. Sramota. Župani naj še naprej podpirajo take barabe. Takoj ga skinoti pa naj denar vrne!!!!!!!!!!

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.