https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

FOTO: Nedeljsko popoldne v Bodoncih v znamenju buč

Bodonci, 30.09.2013 ob 14:00  

Društvo kmečkih žena Klas Bodonci in Društvo za promocijo prekmurskih dobrot Diši po Prekmurju sta včeraj pred gasilskim domom v Bodoncih organizirala 10. praznik buč.


V času Praznika buč so po vasi narejeni razni liki in figure iz buč, iz krušnih peči pa zadiši po gibanicah ali »tikvačah«.

Prireditev so popestrili s kulturnim programom, razstavo peciva iz buč in ročnih del, kmečko tržnico, prikazom pobiranja semena iz buč, otroškim kotičkom in kuhanjem bučne prikuhe v kotličku. V okviru Praznika buč so že deseto leto zapored organizirali tudi ocenjevanje bučnega olja. Na tekmovanje v kuhanju bučne prikuhe se je prijavilo šest ekip. Med njimi je bil tudi ansambel Spev. Ekipo sta sestavljali dve osebi. Organizator je priskrbel buče, drva in kotliče, vse ostale sestavine pa so morali kuharji prinesti s seboj.

Obiskovalci so si tako lahko ogledali kulinarično razstavo jedi iz buč društva kmečkih žena Klas Bodonci ter kmečko tržnico, ki je bila obogatena z domačimi izdelki in dobrotami, kot so gibanica, pecivo in retaši iz "tikvi".

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.09.2013 ob 18:21 ETELKA gost

      pa,ka vij bodončarge,kupejrate doj pu markaskun? mijslim da su negda lidgej nej bilij takšni nimacke, kak jij vij zdaj prikazujete. iz tikvi pa sezna ka sevo dubij, pa zakuj so. ali za krave in svinje nej pa ka vse mečete vkuper . zatou pa smu lidgej takši, ka nas davlete vkuper z svinjami . sami si tou gejte norci..

      2 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      01.10.2013 ob 12:28 NAJ DIŠI PO PREKMURJU gost

      Vsa pohvala kulinarični razstavi in vsem, ki ste pripravili lep nedeljski popoldan in žrtvovali svoj prosti čas, da vas zdaj lahko Etelka "serje", ki zagotovo ni bila na prireditvi ampak je "žrla" svinjino. O zdravi kulinariki najbrž še ni slišala.

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.10.2013 ob 12:41 Etelka gost

      Malu več mon v glavi pa pud palcun, kak tij nejpodpijsani.Zdrava kulinarika je takši šorki pojem, ka tij dejte ešče moreš dugo, dugo dosta pogesti ka boš te lejku od toga guču.Razstavlati je leku, da tou drugi napraviju. Živeti in vžijvati tej takuzvane dobrote pa je zelo težko.Tak torej pomet v roke, če je v glavi nega!!!!!

      1 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      01.10.2013 ob 13:55 lipovčar gost

      NAJ DIŠI PO PREKMURJI . Ka ste pa te vij tikvaši žrli mesou ?Ge ste bilij z kulinariko in z zdravo prehrano pred 10--15 in 20 lejti vsi ste žrli svinjino ka ste te nej zdravo jeli pa tikvi ?.Ne mečite se ven takše delate ka človeki slabo grata češ kak se zdaj zdravo hranite .Ka pa da ste jeli zaseko pa svinjsko mast ?Ajdi bežite ta v šumo pa na njive past .Lejko še tikvi jašete či vam paše

      2 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      01.10.2013 ob 15:52 vinko megla gost

      Ma to je vse eno eni pač ido da se kšenki napijejo pa nažrejo te pa če jim bot daš pa do ga cecali samo da je kšenki kmetavzari ..

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      01.10.2013 ob 19:27 gajzi gost

      henjajte z tejmi tikvami najbole pa z to za vas ene ZDRAVO PREHRANO .do zdaj ste pa mlatili svinjske tace pa špej pa zaseko in vrag zna ka vse .ne bojte pametni marš

      3 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.10.2013 ob 17:39 . gost

      Ge je tü v ton prispevke omenjena zdrava prehrana ka se telko o ton štükate? Sploj znate za koj je sploj ta prireditev in za koj se ide? :D Nej gučate na pamet pa samo vse negativno mislite (drugo več tak nevejte). Če koga maute edijna prireditev društva na keroj se tau društvo predstave z svojime izdelki, pa ka so tikve polek (ker je takše datum)...naj pač ignorejra prireditev pa prispevek pa naj ne živcejra drugeh lidij za brez veze. Lep pozdrav =)

      15 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.