https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Murskosoboški policisti prijeli Romuna, ki ga je iskal ameriški Interpol

03.10.2013 ob 10:39  

Policisti Policijske postaje za Izravnalne ukrepe M. Sobota so včeraj, 2. oktobra 2013, v popoldanskem času na avtocesti Lendava – M. Sobota zaustavili državljana Romunije, ki je vozil osebni avtomobil romunskih registrskih številk. Kot sopotnika sta bila v vozilu še dva državljana Romunije.

Pri kontroli dokumentov, vozila in potnikov je bilo ugotovljeno, da je za 29-letnim sopotnikom v vozilu razpisana mednarodna tiralica »prijetje s privedbo«, zaradi kaznivega dejanja Napad na informacijski sistem in pridobitev varovanih podatkov. Ukrep so razpisale Združene države Amerike in sicer Interpol Washington na podlagi naloga za aretacijo sodišča v Los Angelesu v Kaliforniji.

29-letniku je bila odvzeta prostost in je bil danes predan v nadaljnji postopek na Okrožno sodišče v Murski Soboti, ki bo vodilo postopek glede izročitve tujca Združenim državam Amerike.

Vdrl v vsaj 155 računalnikov in povzročil približno 1.3 milijona dolarjev škode

Tujec naj bi med oktobrom 2004 in oktobrom 2006 vdrl v vsaj 155 računalnikov agencij NASA, U.S. Department of energy (DOE) in U.S. Naval (Navy) in s tem povzročil približno 1.3 milijona dolarjev škode, zaradi česar mu v ZDA grozi od 1 do 10 let zaporne kazni.

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      03.10.2013 ob 17:42 ... gost

      bar službo dobij, FBI ga zaposli :D

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.