https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Tržnica poklicev v Gornji Radgoni

Gornja Radgona  

Danes se je v športni dvorani pri Osnovni šoli Gornja Radgona odvila prva Razstava poklicev, ki ga je organiziral Razvojni center Murska Sobota.

Z Razstavo poklicev želijo mladim, ki so pred izbiro poklica, in njihovim staršem predstaviti poklice, ki bodo na trgu delovne sile iskani tudi v prihodnje. Danes so predstavljali poklice, ki ji bo gospodarstvo v Pomurju potrebovalo in zaposlovalo tudi takrat, ko bodo zdajšnji učenci zaključevali svojo izobraževalno pot in stopali na trg dela.

O samem projektu

»Right Profession – Pravi poklic za razvoj« je čezmejni projekt med Slovenijo in Madžarsko, ki v sklepni fazi - zaključil se bo spomladi prihodnje leto - postavlja v ospredje štiri pomembne dogodke - razstave poklicev, ki bodo izvedene v vseh štirih pomurskih upravnih enotah (Gornja Radgona, Ljutomer, Lendava, Murska Sobota).

Vodilni partner v projektu, ki se izvaja v okviru programa čezmejnega sodelovanja Slovenija – Madžarska 2007 – 2013 in ga poleg partnerjev sofinancirata Evropska unija in Republika Slovenija, je Pomurska gospodarska zbornica. V projektu pa iz Slovenije kot partnerji sodelujejo Območna obrtno – podjetniška zbornica Murska Sobota, Center Idej Ljutomer ter in Razvojni center Murska Sobota.

Cilj projekta

Splošni cilj projekta je zaustaviti rast števila mladih brezposelnih, ki končajo s šolanjem, a zaradi neustrezne izobrazbe ne morejo dobiti zaposlitve ter tako prispevajo k strukturni brezposelnosti v regiji..

Predstavili so se programi Gastronom hotelir, Mehatronik operater / strojni tehnik, Mizar in Elektrotehnik – hotel Diana, Elrad Gornja Radgona, Ortotip d.o.o. Murska Sobota, Mizarstvo Gjergjek Štefan s.p., Arcont d.d.. Hkrati so se predstavile tudi srednje šole, ki takšno izobraževanje ponujajo v svojih programih. Organizatorji so za mlade obiskovalce in njihove starše pripravili tudi zanimiv animacijski program, med drugim jih je obiskala tudi Nika Zorjan.

Danes in jutri se bodo dogodka se bodo udeležili učenci zaključnih razredov osnovnih šol Gornja Radgona, Radenci, Negova, Kapela, Apače in Sveti Jurij ob Ščavnici ter njihovi starši.

Naslednja Razstava poklicev bo v začetku meseca novembra 2013 v športni dvorani pri Osnovni šoli Ivana Cankarja v Ljutomeru.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija