https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: ROMIC praznuje dve obletnici

Murska Sobota, 04.10.2013 ob 11:00  

V kletnih prostorih Žute kuče v Murski Soboti že deset let deluje Romski informativni center, pet let pa deluje radio ROMIC. Jutri bo v gledališču Park svečano praznovanje obeh obletnic z govorci in bogatim kulturnim programom.

Ob praznovanju obletnic je včeraj Romic odprl vrata za širšo publiko, zato smo jih obiskali. Za nas je spregovorila Damijana Pestner, ki na Romicu dela že sedem let. "Na začetku smo delali oddaje, katere smo pošiljali na partnerske postaje. Ko smo pridobili frekvenco, smo začeli s posnetimi novicami enkrat na dan in enourno oddajo posvečeno romski skupnosti", je povedala Damijana. Zdaj imajo več programa in oddajanja živo. Sodelujejo z različnimi inštitucijami: Centrom za socialno delo, Policijo, Zavodom za zdravstveno varstvo, Društvom za zaščito živali, Zavodom PIP, romskimi svetniki, šolami, delajo pa tudi na osveščanju zdravja. Njihov radio poslušajo po celem svetu.

Predstavljajo različne Rome in delajo portrete bolj znanih, vrtijo glasbo vseh zvrsti. Seveda s poudarkom na romski glasbi, ki jo je težko zaslediti na drugih radijskih postajah. Imajo pa tudi knjižnico v informativnem centru. Namen centra je informiranje o romski zgodovini, kulturi in trenutnem stanju. Veliko knjig je napisal Jožek Horvat - Muc. Izdajajo tudi romski časopis Romske novice, za najmlajše Minimulti, pripravljajo pa še kratke zgodbe Marlenina skrita omara.

Jutri ob 17.00 bo v gledališču Park svečano praznovanje obletnic z nagovorom predsednika Zveze Romov Slovenije Jožeka Horvata - Muca, župana MO Murska Sobota Antona Štihca, predsednice Sveta romske skupnosti RS dipl.soc.del. Janje Rošer, slavnostni nagovor pa bo imel mag. Stane Baluh z Urada za narodnosti RS.

Več fotografij v spodnji galeriji...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.10.2013 ob 11:19 Tine gost

      Iskrene čestitke, ob vašem ljubileju.Vse kar je povezano z jezikom in kulturo, se mora ohranjati in spoštovati.Tisti, kateri ne ceni svoje pripadnosti in svoje kulture nima prihodnosti! Pa tudi lepa dekleta in žene, nekaj pomenijo !!!

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.10.2013 ob 13:27 gost gost

      čestitke niso nič posebnega ,samo sovražni komentarji pa tudi ne sodijo ,med nami KIRI , lepo bi bilo če bi si upal v javnost ,tako komentirati ,ker pa vemo da si strahopetec in sodiš med poštenimi ciganami.ti predlagam da se zakoplješ ke so te verjetno starši to učili da si takšen, ne sodiš med slovence .

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.10.2013 ob 18:30 TINE gost

      Ti, ki si napisal tole ( misel ) TI si veliki BEDAK.!! Jaz sem zaveden in ponosen SLOVENEC :::

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.10.2013 ob 20:44 tarzan gost

      Samo se lahko zahvalimo našemu predsedniku ZRS J.H-MUC in njegvi celotni ekipi R.Romica čestitam.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.10.2013 ob 12:47 ablee gost

      tako naprej vam želim pa še veliko uspeha :)

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      05.10.2013 ob 18:42 mmmmmm gost

      Kak skrbijo za purdije bole kak za kakše bolane ljudij .

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      06.10.2013 ob 11:58 cecek gost

      Samo nej je prav ka njin država še bole ne pomaga .To bi se mogli mij bejli buniti ka de se njim moglo bole iti na roko .Ja oni so rejveži .

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.