https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Pomurca Časarja sodišče oprostilo obtožb pri poslovanju s hčerinskima družbama Luke Koper

04.10.2013 ob 13:00  

Nekdanjega predsednika uprave Luke Koper Roberta Časarja in nekdanjega člana uprave Borisa Marzija je tožilstvo oprostilo obtožb v zvezi s posli s hčerinskima družbama. Luko Koper pa so napotili na odškodninsko pravdo.

 

Časnik Finance piše, da naj bi bivša uprava Luke Koper zakrivila zlorabo položaja pri dokapitalizaciji hčerinskih družb Luke Railport Arad in Trade Trans Terminal Arad. Brez soglasja nadzornega sveta naj bi potrdila dokapitalizacijo in na račun družbe Railport Arad  nakazala tudi 1,5 milijona evrov. Obtoženci so krivdo zanikali, ob tem pa so preostala nekdanja člana uprave, Alda in Marijana Babiča, zaradi bolezni že pred časom izločili iz postopka. Tožilstvo je za Časarja in bivšega člana uprave Borisa Marzija zahtevalo štiri leta zapora, za škodo pa je Luka Koper od Časarja in Marzija terjala še poldrugi milijon evrov odškodnine.

Časar obsojen na šest let zapora

V začetku leta so Časarju v procesu v zvezi z nepremičninskimi posli Luke Koper pri Sežani za zlorabo položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in nedovoljenega sprejemanja daril na prvi stopnji prisodili zaporno kazen šestih let ter petletno prepoved opravljanja funkcij direktorja oziroma člana uprave v gospodarskih družbah. Ta sodba še ni pravnomočna, na koprskem sodišču pa poteka še odškodninska tožba, v kateri Luka Koper od nekdanje uprave pod Časarjevim vodstvom zahteva večmilijonsko odškodnino za vrsto domnevno škodljivih poslov.

Vir: Finance

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.10.2013 ob 13:08 luka gost

      obtožen pa je bil samo zaradi tega, ker prihaja iz Janševe strani.....prasci na kubik (oz. Severna Koreja)

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.10.2013 ob 13:30 gost gost

      severna koreja ali pa nacistična nemčija bomo takrat, če janša ponovno pride na oblast. ein fuhrer - ein volk

      7 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.10.2013 ob 16:05 323232 gost

      nema to veze iz kere opcije je. ka je važno je to ka je nedužen in se je sum izkazo za napačnoga. Ampak seveda narod si nede zapomno toga. Zapomno de si bole, ka je odo po sodiščaj, te je ziher lopov ... Pa to ne gučin samo za njega ampak za sakšoga oproščenoga

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.10.2013 ob 16:24 RobinHood gost

      Točno tak 323232. Vsakemu se naj krivda dokaže. V kolikor se krivda ne dokaže, pomeni, da NI KRIV. Že Rimljani so poznali tak pravni sistem.

      1 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.10.2013 ob 19:16 Kritik gost

      @ RobinHood Točno tak. In kolikor vem, je bila krivda Janši dokazana. Ampak potem se najdejo eni lidje, ki zdaj v ton primeri pravijo, ka je treba odločitve sodišča spoštovati in da je Časar nedolžen, ko pa se gre o Janši pa tako obrnejo ploščo. Se pravi, sodišča je treba spoštovati, dokler seveda sodijo v korist naših.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.10.2013 ob 19:37 vinko megla gost

      Nej samo janši veliko več je takih lopovov a kaj seljaki vi te nekaj komentirali saj nas prej pozaprejo ko največjega državnega lopvovga vedite le to baučar ,šrot,pahor,kučan in mnogo takih parazitou kje so če paje keri je pa na dobrem mestu v zaporu ima privilegij a SIROMAČEK KERI IMA NA ČRNO ZGRAJENO MALI OBJEKT SE MU PORUŠI A BOK NE DAJ DA MAZNEŠ 100 EVROU ZA 3 LET VZAPOR A TEJ MAGARCI HA NAROD BLESAVI..SE PITAJTE MALO...

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.10.2013 ob 9:27 niko gost

      Tu se ne gre za to če je kriv ali ne gre se zato da je opeharil davkoplačevalce in to na svoj račun a naše vrlo sodišče to ne zna dokazati katastrofa on se smeji z polno ritjo na svobodi naj to naredi na KITAJSKEM če upa,dokler bodo lopovi in na drugi strani sodniki z roko v roki tako sodelovali bo navadna raja stokala in jokala pa brez ideologije levi desni črni beli rdeči

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      05.10.2013 ob 9:57 Velke ribe gost

      Problem je, ka VELKE RIBE majo odvetnike, in naša kvazi sodišča izločajo vse dokaze, po katerih bi jih lahko obsodili .... Naj sodišča sodijo po pravici, ne pa po neizlocenih dokazih .... Če nekoga posname kamera, ka krade, pa potem izlocijo ta dokaz, ga ne morejo obsoditi,,,, in potem je nedolzen! malo morgen ... kriv je in mora odsedeti in zapleniti premozenje ,,, ma kaksno izlocanje dokazov ...

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      05.10.2013 ob 14:01 RobinHood gost

      Glede obsodbe Janša in soobtoženih. V ponedeljek so bila zaključna branja. V sredo je bila prebrana obsodba z obrazložitvijo. Vsega je bilo toliko, da je sodnica brala nekaj čez uro in pol. Na tiskovni konferenci je odvetnik lepo povedal, da tako dolge sodbe z obrazložitvijo, od ponedeljka do srede ni sposobne napisat noben pravnik. Tako dolgo branje se piše približno en mesec. In še to s pomočjo več pravnikov. No, tega mediji niso povedali. kakor tudi ne kopico stvari, ki so bile povedane na tiskovni konferenci po sojenju. Od 2. ur tiskovne konference so mediji po svojem okusu poročali nekaj sekund. Bistvenega sploh niso povzeli. In sedaj si naj navaden človek iz tega poročanja naredi pravo sliko??? Tudi sodba je bila spisana veliko prej. Tako, da so bili zadnji dnevi sojenja brezpredmetni. Samo futer za rajo.

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.